Gündem Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün?

30.07.2019 - 12:08 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için artık heyecan dorukta. Bu yıl Ağustos ayına denk gelen Kurban Bayramı ile ilgili vatandaşlar bayram ne zaman başlayacak ve bayram tatili kaç gün olacak sorularının cevaplarını arıyor. İşte konuyla ilgili tüm ayrıntılar...

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor Bayram tatili kaç gün

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramında kesilecek olan kurbanlar ihtiyaç sahipleri ve yakın akraba ile paylaştırılıp herkesin bayram çoşkusuna yaşaması sağlanacak. Birlik beraberlik duygularının arttığı bayram günlerinde yapılacak olan akraba komşu ziyaretleri de bayram ritüelleri arasında yer alıyor. Peki Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek?

Haberin Devamı

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Yücesan, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10-15 yukarıda olduğunu belirterek, "Geçen yıl kurbanlık canlı büyükbaşların kilogram fiyatları 22-23 lira civarından başlıyordu. Bu yıl büyükbaşta kilogram fiyatları 26 liradan başlayacak. Yıllık enflasyonun yüzde 15,7 olduğunu düşünürsek artışın enflasyondan düşük olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Küçükbaşta da geçen yıla göre yüzde 10-15 artış yaşanmasını beklediklerini aktaran Yücesan, "Karaman Anadolu koyununun kilogramının 23-24 liradan, kıvırcık koyunların ise 24-25 liradan satışa çıkması bekleniyor. Ancak hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bu fiyatlar beklenen rakamlar. Arz fazla olursa rakamların geçen yılla aynı seviyelere inmesi mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

10 Ağustos Cumartesi günü Kurban Bayramı arefesi.

11 Ağustos Pazar Kurban Bayramı 1. günü
12 Ağustos Pazartesi Kurban Bayramı 2. günü
13 Ağustos Salı Kurban Bayramı 3. günü
14 Ağustos Pazar Kurban Bayramı 4. günü

Kurban Bayramı arefe günü ile birlikte 4,5 gün sayılıyor. Bu sene arefe ve 1. gün hafta sonuna denk geliyor. Toplamda 5 gün tatil olacak. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı ise henüz netleşmedi.