Gündem Kurban Bayramı için geri sayım... Bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı için geri sayım... Bayram tatili kaç gün olacak?

29.06.2019 - 20:31 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramı hem ibadet hem de tatil anlamına geliyor. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren Kurban Bayramı tarihleri belli oldu. Peki Bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı için geri sayım... Bayram tatili kaç gün olacak

Kurban Bayramı tatili için geri sayım tüm hızıyla sürüyor. Temmuz ayının başlamasına kısa bir süre kala vatandaşlar Kurban Bayramı'nın hangi tarihlere denk geleceğini merak etmeye başladı. İslam coğrafyasında çok özel bir yere sahip olan Kurban ibadeti ile kesilen kurbanlar ihtiyaç sahipleri ve yakın akraba ile buluşturulacak. Kılınacak olan bayram namazının ardından milyonlarca müslüman vacip olan Kurban ibadetini yerine getirmek için harekete geçecek. Kesilecek olan kurbanların ne etleri ne de kanları Allahü Teala'ya ulaşacak. Allah'a ulaşacak olan tek şey sizin niyetiniz olacak hadis-i şerifi bu ibadetin ne kadar özel bir ibadet olduğunu da ortaya koyuyor. Peki Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefesi 10 Ağustos Cumartesi gününe geliyor.

Kurban Bayramı 1. gün: 11 Ağustos Pazar
Kurban Bayramı 2. gün: 12 Ağustos Pazartesi
Kurban Bayramı 3. gün: 13 Ağustos Salı
Kurban Bayramı 4. gün: 14 Ağustos Çarşamba

Kurban Bayramı tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Perşembe ve cuma günleri de tatil kabul edilirse Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkma ihtimali var.

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte en çok merak edilen konular arasında kurbanlık fiyatları yer alıyor. Fakat 2019 yılı kurbanlık fiyatları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.