Gündem Kurbanlık fiyatları ne kadar? 2019 Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

Kurbanlık fiyatları ne kadar? 2019 Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

19.06.2019 - 15:06 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı'nın ardından merakla beklenen Kurban Bayramı ile ilgili arayışlar iyice artmaya başladı. İslam alemi için büyük önem taşıyan bayram öncesi vatandaşlar 2019 kurbanlık fiyatlarını ve Kurban Bayramı tatilinin hangi günlere geldiğini merak ediyor. İşte ayrıntılar...

Kurbanlık fiyatları ne kadar 2019 Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor

Kurban Bayramı müslümanlar tarafından Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Milyonlarca müslüman kurban bayramında kurban ibadetini yerine getirmek için çalışacak. Maddi durumu yerinden olan vatandaşlara vacip kılınan Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlar ihtiyaç sahipleri ve yakın akraba ile paylaşılacak.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı dini bayram olması ve içerisinde kurban ibadetinin yer alması nedeniyle vatandaşlar tarafından büyük önem arz etsede bu süreci tatil yaparak geçirmek isteyen vatandaşlar içinde uzun tatil fırsatı sunuyor. 4 gün sürecek olan bayram tatili bu yıl 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. 10 Ağustos Cumartesi günü Arefe günü olarak idrak edilecek. Cuma akşamı mesai bitimi ile başlayacak olan bayram tatili 14 Ağustos Çarşamba akşamı sona erecek. Perşembe ve Cuma gününün tatil olarak kabul edilmesi halinde 9 günlük bayram tatili fırsatı yakalayacak olan vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

Kurbanlık fiyatlarına ilişkin henüz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan henüz net bir açıklama yapılmazken Temmuz ayının ilk haftası içerisinde bu açıklamanın yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefesi 10 Ağustos Cumartesi gününe geliyor.

Kurban Bayramı 1. gün: 11 Ağustos Pazar
Kurban Bayramı 2. gün: 12 Ağustos Pazartesi
Kurban Bayramı 3. gün: 13 Ağustos Salı
Kurban Bayramı 4. gün: 14 Ağustos Çarşamba

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatili arefe günü ve cuma gününün de tatile dahil edilmesiyle 9 güne çıkarılmıştı. Vatandaşlar Kurban Bayramı için de 9 günlük tatil hayali kuruyor. Perşembe ve Cuma günü de dahil edilirse bayram tatili 9 gün olacak. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı.