Gündem Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Defne Samyeli sürprizi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Defne Samyeli sürprizi

15.08.2015 - 09:14 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncu ve sunucu Defne Samyeli Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol alacak. Defne Samyeli Kurtlar Vadisi Pusu’da Ajan Zeynep oldu! Ayrıntılar haberimizde...

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Defne Samyeli sürprizi

Defne Samyeli, Kanal D’nin reyting rekortmeni dizisi Kurtlar Vadisi Pusu’nun oyuncu kadrosuna dahil oldu. Samyeli dizinin yeni sezonunda inatçı ve mücadeleci bir karaktere sahip olan ajan Zeynep’i canlandıracak.

Ünlü sunucu-oyuncu, “Kurtlar Vadisi Pusu popülaritesi, etkisi ve istikrarıyla sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde fenomen olmuş bir marka. kurtlar vadisi pusu ekibini dizi ilk doğduğu gün tanımıştım. Dolayısıyla ilk günden yükselişine tanıklık ettiğim için ayrıca duygusal bağımın olduğu bir proje. Necati Şaşmaz’ın bana canlandırmam için önerdiği karakteri duyunca hiç düşünmeden ‘evet’ dedim. Zeynep, yıllardır oynamayı istediğim, çocukluğumdan beri hayal ettiğim bir karakter. Duygum, bilgim, birikimim ve emeğimle Kurtlar Vadisi Pusu’ya en verimli şekilde katkıda bulunmak için heyecanlıyım” diye konuştu.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Defne Samyeli sürprizi


Yapımcılığını Pana Film’in üstlendiği, başrolünde Necati Şaşmaz’ın olduğu dizinin yeni bölümleri eylül ayından itibaren Kanal D’de yayınlanacak.

DEFNE SAMYELİ KİMDİR?

17 Mart 1972’de Malatyalı bir ailenin ikinci kızı olarak İstanbul’da dünyaya geldi. TRT Çocuk Korosu’na da giren Defne Samyeli Nişantaşı Anadolu Lisesi’ni üçüncülükle bitirdi.

ÜNİVERSİTE'DEYKEN GÜZELLİK YARIŞMASINA KATILDI

Boğaziçi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde okurken 1991 yılında katıldığı Magic Box kanalının (daha sonra ismi İnter Star olan) Güzellik Yarışması’nda üçüncülük elde etti.

İş hayatı nedeniyle yarıda kalan üniversite eğitimini yıllar sonra yatay geçiş yaparak ve İş İdaresi Bölümü’nden mezun olarak tamamladı. Türkiye üçüncülüğünden sonra yine 1991’de Senegal’de katıldığı Avrupa Güzellik Yarışması’nda birincinin diskalifiye edilmesiyle yine üçüncülük elde etti.

TELEVİZYON PROGRAMLARI DÖNEMİ

İnter Star ekranlarında “Youngstar Galaxy” ve “Salı Pazarı” programlarını yaptıktan sonra Ümit Aktan ile sunduğu sabah programı “İyi Günler Türkiye” programı ile yıldızı parladı. Daha sonra Tuncay Özkan yönetimindeki Kanal D’de ana haber bültenlerinde haber sunuculuğu yapmaya başladı. Bu görevindeki farklı sunuş tarzıyla uluslararası 2 ödül kazanan Samyeli, Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı, ardından Show TV ana haber editörlüğü, sunuculuğu ve Güneş gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Programında tanıştığı Melih Kibar ile çocukluk hayalini gerçekleştirdi ve Temmuz 1994’te “Tek Başına” isimli albümünü çıkardı. Yine 1994 yılında “Show’da Show” ve “Şakalamaca” eğlence programlarından sonra “Gecenin İçinden” isimli haber programını sunmaya başladı. 1999 yılına gelindiğinde ise editörlüğünü de üstlendiği Kanal D’nin ana haber 'anchorwoman'ı olarak işe başladı.

KANSER TEDAVİSİ OLDU

Defne Samyeli, 2000 yılında rahim kanserine yakalandı ve Amerika’da tedavi gördü. Amerika dönüşü Eylül 2000’de Kanal D’deki işine geri döndü. 2002 yılının Temmuz ayında ise Show TV’ye transfer oldu. 2008 yılında, Ali Kırca, ekibiyle beraber Show TV’ye geçince işsiz kaldı.

2009 yılında Güneş gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı sırada Emine Erdoğan ve Nimet Baş ile yaptığı Katar gezisi sonrasında “Emine Hanım bize annelik yaptı” temalı yazılar yazdı. 2010 Mayıs ayından ATV'de yayınlanan "Defne Her şey Bambaşka" isimli programı sunmaya başladı. A Haber’de A3 haber kuşağını sundu.

TUİK ANKET SORULARINA CEVAP VERMEDİĞİ İÇİN CEZA ALDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Defne Samyeli’nin de kapısını çalarak TÜİK yetkililerinin bir ay boyu sürecek çalışması için Defne Samyeli’den yardım talep etti. Yetkililer, bu kapsamda bir görevlinin 30 gün boyunca Samyeli’nin evinde kalmasını istedi. Yapılacak çalışmanın “özel hayatın gizliliği” ilkesinin çiğneyeceğini belirten Samyeli, araştırma için vaktinin de olmadığını söyledi. Samyeli’nin talebi reddetmesi üzerine kendisine 929 TL ceza kesildi.

SUNUCU, REKLAM YÜZÜ, KÖŞE YAZARI...

Sunuculuk kariyerinin dışında bir kozmetik markasın yüz kremi reklamlarında yol alan Samyeli, 2013 yılında Fox TV’de Gani Müjde’nin yazdığı “Babam Sınıfta Kaldı” dizisinde Cem Davran ile başrolü paylaştı.

Aynı zamanda Milliyet gazetesinde röportajlar gerçekleştirerek köşe yazarlığı yapan Defne Samyeli, gazete ile 03 Ocak 2015'te yollarını ayırdı. Daha sonra Milliyet Cadde’deki köşesinde Ece Vahapoğlu yazmaya başladı.

ÖZEL HAYATI HER ZAMAN İLGİ ÇEKTİ

29 Haziran 1995’te mimar Eren Talu ile evlenen Samyeli 2011 yılında Talu’dan boşandı. Bu evliliğinden Deren ile Derin adında iki çocuk yaptı. İlk kızı Derin’i 1996 yılında Las Vegas’ta dünyaya getirdi. İkinci kızı Derin’i ise 2003 yılında doğurdu. Özellikle @tweetingdefne hesabıyla sosyal medya üzerinden çocukları hakkında sevenleriyle paylaşımlarda bulunan Samyeli, 2009 yılından beri ilgi ile takip edilmekte.

İLK ŞARKICILIK DENEMESİNİN KLİBİ İLGİ ÇEKTİ

Defne Samyeli, haber spikeri olmadan önce gece programı yapıyordu ve o programı ‘klasikler‘ arasına girdi. 1990‘lı yıllardaki o programdan Defne Samyeli'nin şarkıcılık kariyeri denemesini gerçekleştirdiği bir klip görüntüsü internet fenomenleri arasına girdi.

Defne Samyeli’nin yıllar önceki bu görüntüleri televizyon kanallarının arşivinden kaldırıldı ancak internette viral olarak yayıldı. Defne Samyeli’nin o klipteki hali izleyenleri şaşırtacak türden... Defne Samyeli klipteki leopar kıyafetleri ve dansı ile oldukça konuşuldu.

20 YILLIK ŞAN EĞİTİMİM VAR

Defne Samyeli, 20 yıl önce çekilmiş klibi gündeme geldikten sonra şarkıcılık denemelerinden vazgeçmediğini bir röportajında "Haber ortamı beni heyecanlandıracak sektör olmaktan çıktı artık" cümleleriyle duyururken, "20 yıllık şan eğitimim var" diyerek sevenlerine albüm çıkarabileceği hakkında sinyali verdi.

TELEFONLARI DİNLENDİ

Şubat 2014'te 'paralel yapı'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gizlemeyi başardığı 125 klasör belge, Türkiye'de binlerce yazar, çizer, sanatçı, siyasetçi ve akademisyenin dinlenerek kayda alındığını ortaya koydu.

Dosya numarası 2011/762 olan belge ile 17 Aralık darbe girişimine kalkışan paralel yapının 'Selam Terör Örgütü' iddiasıyla telefonlarını hukuksuz olarak dinlediği 7000 kişinin içinde olan Defne Samyeli dinlenme iddiaları ile ilgili Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in kurumlarına ve yargıya güvendiğini ifade etti. Defne Samyeli, avukatının "dinlemelerin yasal olup olmadığını" araştırdığını belirtti.