Gündem Kurtulduk ama...

Kurtulduk ama...

18.11.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bombaların patladığı sırada kimisi aradığı gazeteyi bulamayınca, kimisi bir mal için başka bir esnafa giderken, kimisi de randevusuna geç kaldığı için hayatta kaldı

Kurtulduk ama...





Sinagog saldırılarında birçok insan tesadüflere bağlı olarak hayatını kaybederken, bazıları da mucizevi şekilde ölümden kurtuldu. Kimisi, aradığı gazeteyi bulamayınca, kimisi dükkânda bulunmayan bir mal için başka bir esnafa giderken, kimisi de randevusuna geç kaldığı için hayatta kaldı. Ancak hepsinin dile getirdiği ortak cümle, "Kurtulduk ama sevinemiyoruz. Çünkü en yakınlarımızı kaybettik" oldu.
İşte Neve Şalom'a yönelik saldırıdan şansları yardımıyla kurtulanların öyküleri:

Hayrullah Yıldırım
"Sokakta elektrik malzemeleri satan bir dükkânım var. Patlamada hayatını kaybeden Murat Şahin, bir gün önce arayıp hesap işleri için beni işyerine çağırdı. Cumartesi sabah ona gidecektim. İşyerinde 15 - 20 dakikalık bir işim vardı. Murat'ın yanına çıkmaya hazırlanırken patlama oldu. Arkadaşım hayatını kaybetti."

Hüseyin Sami Kıran
"Şirin Kuaför'de tıraş olmak için bekliyordum. İçeride ben dahil altı kişi vardı. Ben üçüncü sırada tıraş olup çıktım. Meydana doğru yürümeye başladım. Bir dakika sonra patlama oldu. Kuafördekilerden üçü ağır şekilde yaralanmış. Dördüncü sırada olsam yaralanacaktım. Ucuz kurtuldum. Sıra beklemek hayatımı kurtardı."

Muammer Fındık
"Ortalık savaş alanına dönmeden sadece 5 - 10 dakika önce mal almak için dükkândan ayrıldım. Ömer Yazıcı, devamlı müşterimizdi. Müzik yayın kablosu istedi. Stoklarımızda olmadığı için iki sokak ötedeki başka bir dükkândan almaya gittim. Yolda patlamayı duyduk. Döndüğümde patronumla müşterimizin öldüğünü öğrendik."

Yücel Bektaş
"Ağabeyim gazete isteyince elektrik malzemesi satan dükkânımdan sokağa çıktım. Bayi sinagogun yakınındaydı. Ancak o gazeteyi bulamayınca işyerine geri dönüyordum. O sırada patlama oldu. Eğer biraz daha sinagog yakınlarında oyalansaydım yaralanacak ya da ölecektim. Etrafım ölü ve yaralıyla doluydu."



GÜNCEL