Gündem Kuşatma altındaki Tel Rıfat sakin

Kuşatma altındaki Tel Rıfat sakin

30.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin bölgesini PYD/PKK’lı teröristlerden tamamen temizleyen Mehmetçik ve ÖSO güçleri, Tel Rıfat’ı kuşattı. İlçenin etrafında teröristler tarafından kazılan dev hendekler dikkat çekiyor.

Kuşatma altındaki Tel Rıfat sakin

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 69 gün geride kalırken harekâtın yöneldiği kritik noktadaki Tel Rıfat ilçesi havadan görüntülendi. TSK ve ÖSO’nun kuşatması altındaki kentte az sayıda kişi görüntülerde yer alırken terör örgütünün toplanma noktası olarak kullandığı bölgede az da olsa hareketlilik gözleniyor.

Haberin Devamı

Terör örgütü YPG/PKK’nın iki yıl önce Afrin’den yayılarak işgal ettiği Tel Rıfat ilçesi havadan görüntülendi.

AA’nın kaydettiği görüntülerde, ilçe merkezini çevreleyen geniş tarım arazilerine dev çukurlar kazıldığı göze çarpıyor. Yine kent merkezinin etrafına uzun ince savunma mevzileri kazıldığı ve bunların bir alanda birleştiği görülüyor.

Rusya ile görüşme

Merkezde bulunan ve ilçeye ismini veren Rıfat Tepesi’nin de yansıdığı görüntülerde kent merkezinde sivil hareketliliğin çok fazla olmaması dikkati çekiyor. Merkeze yaklaşık 5 kilometre mesafede, teröristlerin toplanma noktası olarak kullandığı dikdörtgen arazide, tek katlı yapılar ve araçlar görülüyor.

Yabancı kaynaklardan gelen bilgilere göre rejim unsurlarının da bulunduğu Tel Rıfat’a yönelik Rusya ile yapılan görüşmeler sürüyor.

Haberin Devamı

Afrin’deki terör örgütü YPG/PKK, Şubat 2016’da Tel Rıfat’ı işgal etmişti. Örgüt, böylece Fırat Nehri’nin doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrin’i karadan birleştirmek için arada kalan bölgeleri ele geçirmeyi amaçlamıştı. Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekâtı, örgütün bu girişiminin sonuçsuz kalmasını sağlamıştı.

Azez’e sığındılar

Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda ÖSO mensubu, hafta sonu Zeytin Dalı Harekâtı’yla topraklarının da kurtarılması için Suriye-Türkiye sınırındaki Azez’de gösteri düzenlemişti. TSK, AA ve İHA’ların kaydettiği görüntüleri kamuoyuyla paylaşmıştı. Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan ÖSO gruplarında çok sayıda Tel Rıfatlı bulunuyor.

İlçe sakini yüz binlerce Arap sivil, Fırat Kalkanı bölgesine komşu ve muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez ilçesine sığınmıştı. Kamplarda yaşayan Tel Rıfatlılar da ilçede kontrolün sağlanmasıyla evlerine dönmek istediğini ifade ediyor.

Teröristler kesti, Türkiye verecek

Kuşatma altındaki Tel Rıfat sakin

Afrin’in teröristlerden temizlenmesinin ardından ilçede hayatın normale dönmesine yönelik çalışmalar sürüyor. İnsani yardım kuruluşlarının gıda ve sıcak yemek dağıtımı yaptığı bölgede teröristlerin neden olduğu altyapı sorunlarının giderilmesine yönelik çalışmalar da sürüyor. Teröristlerin Afrin’den kaçmadan önce zarar verdikleri, Afrin ve Azez’e su veren Meydanki Barajı’ndaki sorunun giderilmesi için DSİ ekibi bölgeye geldi. Yapılan çalışmaların ardından sorunun kısa sürede çözüleceği ve teröristlerin ilçeye verdiği bir zararın daha ortadan kaldırılacağı bildirildi.
- AFRİN AA