Gündem ’Kusurlu’ kadına 10 bin TL tazminat şoku

’Kusurlu’ kadına 10 bin TL tazminat şoku

19.10.2015 - 15:49 | Son Güncellenme:

BURSA’da nakliyat şirketinde şoför olan 39 yaşındaki M.P., boşanan eşi S.K.’yi toplam 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum ettirdi.

’Kusurlu’ kadına 10 bin TL tazminat şoku

Bursa’da oturan M.P. ile S.P. 16 yıl önce görücü usulü ile evlendi. İki çocukları çiftten S.P. 4 yıl önce şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanmak için dava açtı. Mahkeme, hakimi S.P.’nin bu isteğini kabul etmedi. S.P. bunun üzerine çocuklarını alarak 4 yıl önce evden ayrıldı. Daha sonraki süreçte büyük kızı H.P. kendisinde kalan M.P., evi terk eden eşi hakkında boşanmak için Bursa 3. Aile Mahkemesi’ne dava açtı. M.P., eşinin aynı kurumda çalışan bir kişi ile kendisini aldattığını öne sürerek eşi ile o kişi ile yolda el ele yürürken çekilen fotoğraflarını kanıt olarak dosyaya koydu. Yapılan yargılama sırasında S.K., eşinin kendisine kötü davranarak dövdüğünü, aile bütçesine katkı sağlamadığını söyledi. S.K. aldatma iddiasını ise kabul etmedi.
Mahkeme hakimi, aile birliğinin zedelendiğini bildirirken, yeniden kurulmasının da güç olduğu gerekçesiyle çifti boşadı. Mahkeme yargıcı, davalı S.P.’yi 6 bini maddi, 4 bini de manevi olmak üzere toplam 10 bin TL tazminat ödemesine, çiftin 15 yaşındaki kızı H.P.’nin velayetini babasına küçük kızı F.P.’nin velayetini ise annesine verilmesine karar verdi. M.P. Türkiye’de boşandığı kadından tazminat alan ender kişilerden biri olduğunu belirtirken, "Adalet yerini buldu. Tazminatı kendisinden ne pahasına olursa olsun alacağım" dedi. Dava dosyasının S.P.’nin avukatının temyiz başvurusu üzerine halen Yargıtay’da olduğu bildirildi.