Gündem Kuzey ışıkları ile ünlü buzdan bir ada: Grönland

Kuzey ışıkları ile ünlü buzdan bir ada: Grönland

26.04.2018 - 16:16 | Son Güncellenme:

Grönland,dünyanın hem en büyük adası hem de nüfus yoğunluğu en düşük ülkesi... Burada yalnızca 57 bin kişi yaşıyor. Orta Asya kökenli İnuit halkının yaşadığı adanın kültürü Vikingler ve Danimarkalılar tarafından şekillendirilmiş. Atlantik Okyanusu’nun kuzeyinde yer alan bu ada ülkesi, göz alıcı Kuzey Işıkları, fiyordları ve karlar altındaki ahşap evleriyle ünlü... İşte Grönland hakkında merak edilenler...

Kuzey ışıkları ile ünlü buzdan bir ada: Grönland

Grönland nasıl bir yer?

Haberin Devamı

Yeşil ada olarak adlandırılan Grönland, Atlantik Okyanusu’nun kuzey kısmında yer alıyor ve Danimarka’ya bağlı özerk bir bölge. Yazın bile donma derecesine gelen hava sıcaklığı nedeni ile bu bölgede yaşamak hiç de kolay değil. Sıcaklığın ortalama olarak -70 derecelere kadar düştüğü bu bölgede iklim kuru ve güneşli olması ile dikkat çekiyor. Dünyada Kuzey Işıkları’nın izlenebileceği sayılı bölgelerden biri.

Mevsimler Grönland’da farklı yaşanıyor

Üç ayda bir gece ve gündüzün yer değiştirdiği Grönland çok farklı doğal hareketleri ile dikkat çekiyor. Kışın yaşandığı dönemlerde gündüzler de geceler kadar karanlık. Öyle ki yılın en kısa gününde Grönland’de yalnızca üç saat kadar güneş var. Yaz döneminde ise ‘beyaz geceler’ yaşanıyor, aydınlık ve beyazımsı bir görüntü izleniyor.

Haberin Devamı

Grönland’da mutlaka görmeniz gerekenler

Nuuk şehrinde gece hayatı oldukça canlı ve burada gecenin geç saatlerine kadar farklı eğlence ve aktiviteler bulunuyor. Yemeklerinin lezzetine bakarak farklı tatlar deneyebilirsiniz. Deniz ürünleri ile ilgili birçok yemek çeşidini tadabilirsiniz. Doğal güzellikleri ile meşhur ülkede yerli insanının yardım severliği ile geçirdiğiniz vakti daha değerli şekilde kullanabilirsiniz. Kış aylarında gelirseniz Kuzey Işıkları’nı izleyebilirsiniz. Ayrıca otoyol bulunmayan bu ülkede kızakla seyahat edebilirsiniz. Termal sularda yüzmek de iyi bir fikir...Kısacası daha önce gördüğünüz hiçbir ülkeye benzemeyen Grönland ile bambaşka bir tatil planlaması yapabilirsiniz.

Grönland mutfağında neler bulabilirsiniz?

Dünyanın en büyük adası olan ülkede bolca deniz ürünü görmek oldukça doğal. Daha önce denemediğiniz ve görmediğiniz deniz ürünlerini mutlaka denemelisiniz. Ayrıca Ren Geyiği eti bulabileceğiniz yerel restoranlar da var.