Gündem KYK borçları silinecek mi? KYK kredi borçları için son dakika açıklaması

KYK borçları silinecek mi? KYK kredi borçları için son dakika açıklaması

11.12.2019 - 11:23 | Son Güncellenme:

KYK borçları silinecek mi? Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği soru için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. KYK borçları silinecek mi, sorusunun sorulması üzerine Erdoğan'ın yanıtı ne oldu? KYK borçları ne olacak? İşte KYK borçları ile ilgili son dakika haberi...

KYK borçları silinecek mi KYK kredi borçları için son dakika açıklaması

KYK borçları ne olacak? KYK'dan kredi alan milyonlarca öğrenci heyecanla bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere müjdeyi verdi. Peki, KYK borçları silinecek mi? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından KYK borçları ile ilgili yapılan son dakika açıklaması...

Haberin Devamı

KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK borçları ile ilgili olarak, "Bu, bizim gündemimizde. Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi olayı ya kalkacaktır, sadece burs verme noktasına gidilecektir... Onun değerlendirmelerini yapıp adımımızı ona göre atacağız" diye konuştu.

KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

Borçlu öğrenim ve/veya katkı kredisi taksitini her dönemin son ayının son iş günü mesai bitimine kadar ödemekle yükümlüdür. Taksitleri daha sonraki bir tarihte ödeyenler zamanında ödememiş sayılırlar.

Ödeme günü (borcun aylıktan kesilmesi hali hariç) taksitin ödenmesi ile ilgili banka dekontu tarihidir.
Ödemeyi ve gününü kanıtlama yükümlülüğü borçluya ait olup, ödemelerde bir ihtilaf halinde Kurum kayıtları esas alınacaktır.

Haberin Devamı

Öğrenim ve katkı kredisi borçlusu olup, borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada, borçlarının bir yıllığı, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanmaktadır.

İvedilik kazanan borçlar bu tarihten başlayarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre vergi daireleri yada mal sandıklarınca tahsil olunarak, Kurum hesabına aktarılır.

KYK KREDİ BORÇLARI ERTELENİYOR MU?

Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan borçlulardan borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler www.turkiye.gov. tr. adresinden e-devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabilirler.

Kuruma müracaatları esnasında; Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde borcun ödenmesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile birer yıllık sürelerle uzatılır.

Ayrıca, ödeme dönemleri askerlik yükümlülüğüne rastlayan erkek borçlular, askerlik şubelerinden alacakları belge ile Kurumumuza yazılı olarak müracaat etmeleri halinde borçları Yİ-ÜFE uygulanmadan askerlik dönemi sonuna kadar Kurumca ertelenmektedir.