Gündem KYK borçları silinecek mi? KYK borçları yapılandırılacak mı?

KYK borçları silinecek mi? KYK borçları yapılandırılacak mı?

03.12.2019 - 10:19 | Son Güncellenme:

Üniversiteden mezun olan binlerce genci yakından ilgilendiren KYK borç ve kredilerine ilişkin beklenen haber Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Yapılan açıklamada KYK borçlarına ilişkin bir formül üzerinde çalışıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki KYK borçları silinecek mi, yapılandırılacak mı?

KYK borçları silinecek mi KYK borçları yapılandırılacak mı

KYK borçlarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada yeni bir formül üzerinde çalışıldığı geçtiğimiz hafta içerisinde duyurulmuştu. Bu kapsamda 5 milyona yakın üniversite mezunu genci yakından ilgilendiren KYK borçlarına ilişkin düzenlemede faizler mi yoksa borç tamamen mi silinecek konusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Haberin Devamı

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ, YAPILANDIRILACAK MI?

KYK borçlarına ilişkin Berat Albayrak tarafından yeni bir formül üzerinde çalışma yapıldığına dair açıklama yapılmasının ardından binlerce üniversite mezunu öğrenci borçlar tamamen mi silinecek yoksa yapılandırılacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı

Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde KYK borçlarına ilişkin ödenmeyen taksitlerin üzerine binen faiz oranlarının silinmesi ve taksit sayısının arttırılması gibi formüllerin ön planda olduğu ana paranın silinmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı şu an için gelen bilgiler arasında!