Gündem KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

05.11.2018 - 11:04 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuru sonuçlarına ilişkin binlerce öğrencinin gözü kulağı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)'dan yapılacak açıklamada. Peki 2018 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak ve KYK bursları ne kadar yatacak?

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı

Burs, yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Burstan yaralanacak olan öğrenciler ise Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK BURS MİKTARI NE KADAR?

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

*Lisansta 500 TL
*Yüksek Lisansta 1.000 TL
*Doktorada 1.500 TL oldu.

KYK burs başvuru sonuçları henüz açıklanmadı.