Gündem KYK burs başvuruları için bekleyiş sürüyor... Peki başvurular ne zaman başlar?

KYK burs başvuruları için bekleyiş sürüyor... Peki başvurular ne zaman başlar?

08.10.2019 - 14:04 | Son Güncellenme:

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen para olan KYK burs ücretleri için sabırsız bekleyiş sürüyor. KYK henüz konu hakkında net bir açıklama yapmadı. Bu nedenle burs almak isteyen kişiler 'KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?' sorusu bir hayli çok aratılıyor.

KYK burs başvuruları için bekleyiş sürüyor... Peki başvurular ne zaman başlar

 

Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör milli sporcu olan öğrenciler KYK burs başvurularını bekliyor. 2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek verilmişti. Bu haktan yararlanmak isteyenler ekim ayının ilk haftası geride kalırken epey heyecanlı. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

BU SENE KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan burs başvuruları geçen sene 15 Ekim'de yapılmıştı. Bu sene başvuruları en geç 20 EKim'de başlaması bekleniyor. KYK'dan yapılan açıklamada ise "Kredi/burs başvuruları da tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak." denildi.