Gündem KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi başvuruları

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi başvuruları

05.10.2018 - 14:42 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuruları ne zaman alınacak sorusu adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Son olarak KYK 5. yedek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce üniversite öğrencisi KYK burs başvurularının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak KYK burs ve kredi başvuruları

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak sorusu adaylar tarafından merak içinde araştırılmaya devam ediyor. KYK yurt ek yerleştirme işlemlerinin sona ermesi ile birlikte adaylar burs ve kredi başvurularının hangi tarihte başlayacağını merak etmeye başladı. Konuya ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken KYK burs ve kredi başvurularının Kasım ayı içerisinde alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için KYK burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler sabırsızlanıyor. Fakat KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Yurtkur tarafından KYK burs başvuruları başladığında, haberimizin içeriğinden KYK burs başvuru linkine ulaşabilirsiniz.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Haberin Devamı

ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ TAKSİTLERİNİN ÖDENME ZAMANI

Borçlu öğrenim ve/veya katkı kredisi taksitini her dönemin son ayının son iş günü mesai bitimine kadar ödemekle yükümlüdür. Taksitleri daha sonraki bir tarihte ödeyenler zamanında ödememiş sayılırlar.

Ödeme günü (borcun aylıktan kesilmesi hali hariç) taksitin ödenmesi ile ilgili banka dekontu tarihidir.

Ödemeyi ve gününü kanıtlama yükümlülüğü borçluya ait olup, ödemelerde bir ihtilaf halinde Kurum kayıtları esas alınacaktır.
Öğrenim ve katkı kredisi borçlusu olup, borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada, borçlarının bir yıllığı, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanmaktadır.

İvedilik kazanan borçlar bu tarihten başlayarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre vergi daireleri yada mal sandıklarınca tahsil olunarak, Kurum hesabına aktarılır.