Gündem KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman alınacak? Yedek yurt başvuru tarihleri

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman alınacak? Yedek yurt başvuru tarihleri

02.09.2019 - 10:04 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar burs ve kredi başvurularının ne zaman alınacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların merak ettiği bir diğer konu başlığı ise yedek yurt başvurularının hangi tarihler arasında alınacağı oldu. Yedek yurt başvurularının alınacağı tarih duyuruldu. Peki Burs ve kredi başvuruları ne zaman alınacak?

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman alınacak Yedek yurt başvuru tarihleri

KYK yurt başvurularının açıklanmasının ardından gözler Kredi Yurtlar Kurumu'na çevrildi. Sonuçların açıklanması ile herhangi bir yurda yerleşemeyen ve açıkta kalan adaylar KYK yedek yurt başvurularının hangi tarihler arasında alınacağını merak etmeye başladı. Konaklama anlamında ilk akla gelen kurum olan Kredi Yurtlar Kurumu Yurtları'nda Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücreti uygulanmaktadır. Peki KYK yedek yurt başvuruları ne zaman alınack?

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan burs başvuruları geçen sene 15 Ekim'de yapılmıştı. Bu sene de bu tarihlerde başvuruların başlaması bekleniyor. KYK'dan yapılan açıklamada ise "Kredi/burs başvuruları da tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak." denildi.ü

İLK YEDEK YERLEŞTİRMELER 5, 9 VE 12 EYLÜL'DE

İlk üç yedek yerleştirme tarihleri de açıklandı. İlk yedek yerleştirme 5 Eylül, ikinci yedek yerleştirme 9 Eylül, üçüncü yedek yerleştirme de 12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.