Gündem KYK bursları ne zaman yatıyor?

KYK bursları ne zaman yatıyor?

08.01.2019 - 12:20 | Son Güncellenme:

2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde üniversite öğrencileri, KYK burs başvurusunda bulundu. KYK burs sonuçlarının açıklanması ardından, KYK burs veya kredi çıkan öğrenciler merakla araştırıyor. KYK burs-kredileri ayın kaçında yatıyor? KYK burs miktarı ne kadar?

KYK bursları ne zaman yatıyor

Milyonlarca üniversite öğrencisi, eğitim hayatı boyunca devlet tarafından burs almak istiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ve kredilerin sahipleri belli oldu. Her ay ödenecek olan tutar ile üniversite öğrencilerinin maddi anlamda rahat edeceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

KYK bursundan;

-Ön lisans öğrencileri,
-Lisans öğrencileri,
-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
-Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
-ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
-Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre -Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK kredisinden;

-Ön lisans öğrencileri,
-Lisans öğrencileri,
-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
-Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Haberin Devamı

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK BURS ÜCRETLERİ

*Lisansta 500
*Yüksek lisansta 1000
*Doktorada 1500 liraya yükseldi.

KYK BURSLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

T.C. kimlik numarası sıfır ile bitenler ayın altısında, ikiyle bitenler ayın yedisinde, dörtle bitenler ayın sekizinde, altıyla bitenler ayın dokuzunda, sekizle bitenler ayında onunda burslarını alıyorlar.

Burs ücretleri saat olarak, 00:00 ila 03:00 arasında yatırılıyor.