Gündem Ladin’in damadına film gibi operasyon

Ladin’in damadına film gibi operasyon

01.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanlı saldırının meydana geldiği gün Gazetemiz Milliyet'in manşetinde yer alan bir haber dikkate değer... "Bin Ladin'in damadı Ankara'da yakalandı" haberinin manşetimizde yeraldığı gün saldırı oldu. Bu durum da akıllara El Kaide'yi getirdi. El Kaide'nin bu operasyona misilleme olarak ABD Büyükelçiliği'ne saldırma ihtimali değerlendirildi. Ancak şu ana kadar iki olay arasında bir ilişki bulunamadı. İşte o haber ABD’nin, terörist faaliyetleri nedeniyle tüm dünyada aradığı ve öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in damadı Süleyman M. Ankara’da MİT-CIA operasyonuyla yakalandı

Ladin’in damadına film gibi operasyon

Öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in damadı Süleyman M., Ankara’da düzenlenen operasyonda yakalandı. Süleyman M.’nin 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra kayıplara karıştığı ve bugüne kadar İran’da özel bir kampta kaldığı belirlendi.

Haberin Devamı


Milliyet’in aldığı bilgilere göre, bir süre önce ABD gizli servisinden gelen bir bilgi üzerine harekete geçen MİT, ABD’nin 2011’de özel operasyon birimiyle Pakistan’da ölü olarak ele geçirdiği radikal dinci terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin’in damadı olan Süleyman M.’nin izine Ankara’da ulaştı. 2001’de ABD’nin New York kentindeki Dünya Ticaret Merkezi’ne yönelik saldırılar sonrasında Afganistan’daki El Kaide kampından ayrılan Süleyman M.’nin bugüne kadar İran’da özel bir kampta kontrol altında tutulduğu anlaşıldı.
İran’ın kamptan çıkarması sonrasında kullandığı sahte Suudi Arabistan pasaportuyla yasadışı biçimde İran’dan Türkiye’ye geçen Süleyman M., Ankara’ya kadar gelmeyi başardı. Süleyman M., ABD’nin yerini tespit ederek MİT’e bilgi vermesinin ardından Çankaya’da kaldığı otelde yakalandı.
Süleyman M.’nin, daha önce Kuveyt vatandaşı olduğu ancak, terörist faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle ABD güvenlik birimlerince tüm dünyada araması nedeniyle Kuveyt devletince vatandaşlıktan çıkartıldığı öğrenildi.

Sahte pasoportla girmiş
“Vatansız” konumunda olan Süleyman M.’nin Ankara’da Emniyet’te sorgulandıktan sonra mahkeye çıkartıldığı ancak “sahte pasaportla Türkiye’ye giriş yapmak” suçu dışında Türkiye’de işlediği suç olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı bildirildi.
Serbest bırakılmasına rağmen Süleyman M., sınırdışı edilmek amacıyla yeniden Emniyet’e teslim edildi.
ABD’nin kendilerine teslim edilmesini istediği öğrenilen Süleyman M.’nin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından kanunlar gereği İran’a sınırdışı edileceği öğrenildi.
ABD güvenlik birimlerinin, Süleyman M.’yi teslim aldıktan sonra El Kaide faaliyetleri çerçevesinde sorgulamak istediği ancak Türkiye’nin mevzuat gereği bunu yerine getiremediği bildirildi.

Kamuoyundan gizlendi
Süleyman M.’nin yakalanması kamuoyundan da gizli tutuldu. MİT ve Emniyet tarafından İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinin bilgilendirildiği öğrenildi.
Usame Bin Ladin’in damadı Süleyman M.’nin, Türkiye’ye sığınma amacıyla geldiği ve halen Suudi Arabistan’da yaşayan ve aynı zamanda Bin Ladin’in kızı olan eşinin yanına gitmek istediğini bildirdiği belirtiliyor.