Gündem LGS hangi tarihte gerçekleştirilecek? 2019 LGS giriş belgesi yayımlandı mı?

LGS hangi tarihte gerçekleştirilecek? 2019 LGS giriş belgesi yayımlandı mı?

22.05.2019 - 10:34 | Son Güncellenme:

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili heyecan dorukta. Hayal ettikleri lisede eğitim görmeyi arzulayan binlerce gencin katılım göstereceği LGS ile ilgili en çok merak edilen LGS ne zaman ve LGS giriş belgesi yayımlandı mı gibi en çok merak edilen soruların cevaplarını bir araya getirdik...

LGS hangi tarihte gerçekleştirilecek 2019 LGS giriş belgesi yayımlandı mı

LGS 2019 için artık sayılı günler kaldı. Giriş yerlerini öğrenmek isteyen öğrenciler sabırsızlıkla belgeleri bekliyor. Sınav giriş yerleri okul müdürlükleri tarafından alınacak. Peki, giriş yerleri belli oldu mu?

Haberin Devamı

LGS GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüklerinden alabilecektir. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren, bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluklarından alacak ve onaylatacaklardır.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Merkezî Sınav, 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

Haberin Devamı

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da, fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

LGS'DE HANGİ SORULAR OLACAK?

Her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacaktır.

BİRİNCİ OTURUM SÖZEL ALAN

Türkçe 20 soru
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru
Yabancı Dil 10 soru

İKİNCİ OTURUM SAYISAL ALAN

Matematik 20 soru
Fen Bilimleri 20 soru