Gündem LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

04.06.2019 - 17:59 | Son Güncellenme:

1 Haziran Cumartesi günü yapılan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonrası heyecanla beklenen sınav soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı ve gözler LGS sonuçlarına çevrildi. Peki 1 milyon 74 bin 13 öğrencinin ter döktüğü LGS sonuçları ne zaman duyurulacak?

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2019 LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. 1 Haziran'da iki farklı oturumda gerçekleştirilen LGS sınavının ardından sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağını merak eden adaylara cevap 2 Haziran tarihinde MEB'den geldi. Binlerce adayı yakından ilgilendiren LGS sınavının ardından MEB tarafından sınav soru kitapçıkları ve cevap anhatarları adayların erişimine sunuldu. Peki LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamında 1 Haziran'da gerçekleştirilen merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarı "https://www.meb.gov.tr" yayımlandı

SÖZEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

SAYISAL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da gerçekleştirilen merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarı "https://www.meb.gov.tr" internet adresinden yayımlandı.

Bakanlıkça dün yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınava 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurdu. Sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarı, "https://www.meb.gov.tr" adresinden adayların ve velilerin bilgisine sunuldu.

Haberin Devamı

MEB'in "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"nda yer alan takvime göre, merkezi sınav sonuçları 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

SINAVSIZ YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavsız yerel yerleştirmede, 2018'de ortaokullarda bulunma kriteri bu yıl kaldırıldı. Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterde eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.

Yazarlar