Gündem LGS tercihleri ne zaman alınacak? MEB, LGS tercih tarihleri

LGS tercihleri ne zaman alınacak? MEB, LGS tercih tarihleri

27.06.2019 - 15:22 | Son Güncellenme:

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi sınav puanları ve kontenjan listeleri yayımlandı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren LGS tercihleri için araştırmalarını sürdüren adaylar tercihlerin hangi tarihler arasında alınacağını merak ediyor. Peki LGS tercihleri ne zaman alınacak?

LGS tercihleri ne zaman alınacak MEB, LGS tercih tarihleri

LGS tercih işlemleri için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. MEB tarafından yapılan açıklamada Merkezi sınav puanları ve tercihlere esas kontenjan tabloları yayımlandı. Hayalini kurdukları Lise'de eğitim almak isteyen adayları yakından ilgilendiren LGS tercih işlemlerinin başlayacağı tarih Ortaöğretim Kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi aracılığı ile adaylara duyuruldu. İşte LGS tercihlerinin alınmaya başlayacağı o tarih...

Haberin Devamı

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

LGS tercih işlemleri 1-12 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Binlerce öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren LGS tercih işlemleri e-okul üzerinden ve ortaöğretim müdürlükleri üzerinden yapılabilecek. e-Okul üzerinden bireysel olarak yapılacak olan tercihlerin velilerin kontrolünde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Haberin Devamı

c) Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.