Gündem Liderler zirvesinde ‘kadın’ tartışılacak

Liderler zirvesinde ‘kadın’ tartışılacak

02.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesi için bu yıl Türkiye’de gerçekleşecek G20 liderler zirvesine ilk kez W20 grubu da eklendi. W20’de iş hayatında kadınların sorunlarına yönelik çözümler ele alınacak...

Liderler zirvesinde ‘kadın’ tartışılacak

Türkiye’nin dönem başkanlığında toplanacak G20 liderler zirvesinde, kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesi için ilk kez oluşturulan W20 (Women 20) grubu faaliyet gösterecek. Zirvede, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefleri doğrultusunda konular gündeme getirilecek. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülke ile AB Komisyonundan oluşan G20, bu yıl Türkiye’nin dönem başkanlığında 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’da toplanacak.

Haberin Devamı

Çalışmaların, devam edebilmesi için resmi görüşmelerin yanında oluşturulan çeşitli etkileşim grupları da bulunuyor.

Aralarında, iş dünyası için B20, sendikalar için L20, düşünce kuruluşları için T20, gençler için Y20, sivil toplum kuruluşları için ise C20 etkileşim gruplarının bulunduğu başlıklara, kadınlar için oluşturulan W20 de eklendi.

Ekonomiye eşit katılım

W20 açılım grubu, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığında ilk kez faaliyete geçecek.

Nisan ayından bu yana W20’nin Türkiye Organizasyon Komitesi Başkanlığı’nı üstlenen Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, kadının ekonomiye katılımını güçlendirmek için kurulduğunu ifade etti.

G20’nin tarihinde ilk defa “kadın” başlığı ile açılacağını belirten Oktar, “Türkiye’de kadınların çalışma hayatında teşvik edilmesi misyonuna öncülük eden bir kuruluş olarak, bu gelişmede rol üstlendiğimiz için gururluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KADEM ve TİKAD da var

W20 lansmanının 6 Eylül’de Ankara’da, W20 zirvesinin ise 7-8 Ekim’de İstanbul’da yapılacağını belirten Oktar, komitede Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) de yer aldığını söyledi.