Gündem Limon suyunun faydaları nelerdir?

Limon suyunun faydaları nelerdir?

17.04.2018 - 11:36 | Son Güncellenme:

Limon suyu, dolayısıyla az şekerli limonata serinletici olduğu kadar da sağlıklı bir içecek. Tam bir C vitamini deposu olan şekersiz limon suyu ise başlı başına şifa kaynağı... Sindirim sisteminden metabolik hıza, detokstan kilo kontrolüne kadar pek çok başlıkta anılan limon suyunun faydalarını sizin için derledik.

Limon suyunun faydaları nelerdir

Limon Suyu Güçlü Bir Antioksidan Kaynağıdır
Limon suyu güçlü bir antioksidan olarak serbest radikallerin vücuda verdiği zararlı etkiler ile baş etmede yardımcıdır. Bol miktarda C vitamininin yanı sıra betakaroten ve flavonoid gibi maddeler de içermektedir. Limon gibi antioksidan bakımından zengin besinler tüketmek hem daha sağlıklı bir vücut kazanmaya hem de yaşlanmayı geciktirmeye yarar.

İşte limon suyunun faydaları; Yapılan araştırmalara göre vücudu toksinlerden arındırmadan sindirim sistemini hızlandırmaya ve hatta vücuttaki ödemleri hafifletmeye kadar pek çok faydası bulunmaktadır. Limon suyu asitli bir besin olmasına rağmen tüketildiğinde vücudun alkalize olmasını sağlar. Ayrıca kandaki toksinleri temizlemeye yardımcıdır. İçerdiği asit aynı zamanda kan şekerini de dengelemektedir.

Limon Suyu Zayıflamaya Yardımcı Olur Mu?
Limon suyu kilo vermek için yapılan diyetlerde sıkça başvurulan bir gıdadır. Metabolizmayı hızlandırmaktadır. İçerdiği pektin lifler sayesinde açlık hissini azaltır. İdrar söktürücü özelliği sayesinde ödem sorununa dolaylı olarak yardımcı olur. Zayıflamak isteyenler sabahları bir su bardağı ılık suyun içerisine yarım limon suyu ekleyip tüketebilecekleri gibi limon suyu ve limon kabuklarını kaynatarak da suya ihtiyaç duyduklarında birer fincan olmak şartı ile içebilirler. Ayrıca limon suyu bazı çorbalara ve salatalara ilave edilerek de tüketilebilir. Yaz aylarında serinleme amacıyla taze limonların suyunu sıkarak hoş bir içecek elde edebilirsiniz. Özellikle yemeklerden yarım saat önce limon suyu tüketmeniz iştahınızı kontrol etmenize yardım edecektir.

Limon Suyunun Farklı Kullanım Alanları
Limon suyu stres anında koklandığında ve tüketildiğinde hem sakinleştiriyor hem de konsantrasyon sağlıyor. Ayrıca cilde ve saça doğrudan sürüldüğünde parlak bir görüntü ortaya çıkarıyor. Limon suyu ev temizliğinde kimyasal kullanmaktan kaçınanlar için de doğal bir temizlik malzemesi olarak tercih ediliyor.