Gündem Lise tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? (LGS tercih işlemleri)

Lise tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? (LGS tercih işlemleri)

30.06.2019 - 11:53 | Son Güncellenme:

3-14 Nisan 2019 Tarihleri arasında alınan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuru işlemleri sonrasında, 1 Haziran günü LGS uygulandı. 8. Sınıfların katıldığı LGS'nin sonuçları ise 24 Haziran 2019 tarihinde açıklandı. LGS adayları sınav sonucunu öğrendikten sonra LGS tercihleri için arayışa geçti. Peki LGS tercihleri ne zaman ve nasıl alınacak?

Lise tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak (LGS tercih işlemleri)

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre öğrencilerin yüzde 10’u fen, Anadolu, sosyal bilimler, proje okullar gibi sınavla öğrenci alacak liselere gidecek. Geriye kalan yüzde 90’ı ise adrese dayalı olarak yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabilecek. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS tercih işlemleri 1-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak. Tercihler, okul müdürlüklerinin onayından geçecek.