Gündem LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM giriş sınav sonucu sorgulama

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM giriş sınav sonucu sorgulama

02.08.2017 - 17:06 | Son Güncellenme:

LYS tercih sonuçları bugün açıklanacak mı? Bu hafta açıklanması beklenen LYS üniversite tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM'den resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Tercih sonuçları açıklandığında ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden sorgulama yapılacak.

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanır ÖSYM giriş sınav sonucu sorgulama

LYS tercih sonuçları ÖSYM tarafından Ağustos ayında açıklanacağı duyurulmuştu. Üniversite hayali kuran yüz binlerce öğrenci 18-26 Temmuz tarihleri arasında LYS tercih işlemlerini gerçekleştirmişti. LYS tercih sonuçları sosyal medya üzerinden büyük yankı uyandırdı. Adaylar LYS tercih sonuçlarının açıklanmasını beklerken ÖSYM'den konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Genelikle bütün sınavların açıklanacağı tarihi belirten ÖSYM, LYS tercih sonuçlarını açıklarken bu metodu kullanmıyor. Peki LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüz binlerce öğrencinin hayal ettiği Üniversiteye kavuşabilemek için gerçekleştirdiği 2017 LYS Üniversite tercih işlemleri sona erdi. 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınan Üniversite tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından adaylar LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kesin kayıt işlemlerinin 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olması nedeniyle adaylar üniversite tercih sonuçlarının kısa bir süre içerisinde açıklanmasını bekliyor.

Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

Kayıtlarda iki tarih geçerli: İnternet üzerinden ve üniversite tarafından yapılacak. İnternet üzerinden başvuruları 11-16 Ağustos tarihleri arasından e-Devlet üzerinden yapılacak. Üniversiteler üzerinden kayıtlar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

LYS TERCİH SONUÇLARI SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Arkadaşlar aradım #ösym yi açıklanabilir de aciklanmayabilir de takipte kalın dediler komedi gibi

Sevenleri ayırma #ösym

#ösym artık açıklasan da arabanın yakıtını fulleyip gitsek bu şehirden...

#ösym yeter artık çık hayatımdan!

#ösym daha evde ki koltuk takımını yurda götürcem hadi açıkla da bizde ona göre işimizi halledelim

#ösym söylede otobüs biletimi cam kenarı alayım

#ösym açıkla artık daha bilet fiyatlarına bakıcam