Gündem Maaş karşılığı ölüm

Maaş karşılığı ölüm

24.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ören Bayan’ın eski sahipleri Jak Karako ile eşi Georgia Karako’yu öldürdüğünü itiraf eden hizmetliler, maaşlarını alamadıklarını ve çift tarafından terslendiklerini gerekçe gösterdi

Maaş karşılığı ölüm

Evlerinde öldürülen, iplik markası Ören Bayan’ın eski sahiplerinden Jak Karako (77) ile eşi Georgia Karako’nun (69) katil zanlıları karı koca polis tarafından yakalandı. Zanlıların cinayeti maaşlarını alamadıkları için işledikleri, evde para bulamadıkları için de antika ve gümüş eşyaları çaldıkları ortaya çıktı. Jak Karako’yu 6 kez, eşi Karako’yu 2 kez bıçaklayan katil zanlısı F.K.’nin sağ elini de kestiği ortaya çıktı. Evde para ve ziynet eşyası bulamayan katil zanlıları, evdeki Antika ve gümüşlükleri alarak 7 bavulla sabah kaçtıkları belirlendi. Kamera görüntülerini elde eden polis, katil karı kocanın bindiği ticari taksiciyi buldu. Takcisinin zanlıları Kabataş’a bıraktığını öğrenen polis, Kabataş’tan yola çıkarak zanlıları Fatih’te yakaladı. Kurulan 15 özel ekiple yapılan çalışmada zanlının olayda kullandığı bıçağı Kabataş’ta denize attığı belirlendi.

Taksici bulundu
Olayda, güvenlik kamera ve MOBESE kameraları incelenmeye alındı. Evden çıktıktan sonra tuttukları taksinin şöforü S.T. verdiği bilgide “Adamla kadının garip durumları dikkatimi çekmişti” dedi. Kolu sarılı zanlının peşine düşen polis önceki akşam saat 22.00 sıralarında şüpheli karı kocayı Fatih’te buldu. Polisle karşılaşan zanlı karı koca kaçmaya başladı. Bir binaya girerek saklanmaya çalışılan F.Y. ile eşi G.Y. polis tarafından yakalandı. Yakalanan karı koca Cinayet Büro Amirliği’ne getirilerek sorgulanmaya başlandı. Yapılan soruşturmada katil zanlısının işadamını 6 kez, eşini ise 2 kez bıçakladığı belirledi. Zanlıların kendilerini yakalayan polislere, iki aydır alamadıkları maaşlarını istediklerini söyleyerek, “Para memlekette olan çocuğumuz için lazımdı.Ancak bizi terslediler. Maaşımızı vermeyeceklerini, evde kırıp döktüklerimize sayacaklarını söylediler. Bunun üzerine cinayeti işledik” dedikleri öğrenildi. Ancak zanlılar resmi ifade vermeyerek emniyette susma haklarını kullandı.
Zanlı karı kocanın cinayeti gerçekleştirdikden sonra evde ziynet eşyası ve para aradıkları bulamayınca da evdeki antikalar ve gümüşlükleri bavullara doldurarak aldıkları ortaya çıktı. İki zanlı dün akşam çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.