Gündem ‘Madımak müze olana kadar mücadele sürecek’

‘Madımak müze olana kadar mücadele sürecek’

24.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’nin 23’üncüsü Banaz köyünde yapıldı. Etkinliğe katılan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Madımak Oteli, aydınlanma müzesi olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi

‘Madımak müze olana kadar mücadele sürecek’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği etkinlik Yıldızeli ilçesine bağılı Banaz köyündeki Topuzlu Baba tepesinde yapıldı. Etkinliğe CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Alevi Bektaşi Federasyonu (AFB) Genel Başkanı Selahattin Özel, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kemal Bülbül, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Emel Sungur ve Mürşid Veliyettin Ulusoy ile CHP İl Teşkilatı temsilcileri ile Sivas ve çevre illerden gelen davetliler ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Etkinliklere devleti temsilen kimse katılmadı. Saygı duruşuyla başlayan program çıra yakma etkinliğiyle sürdü. Arkasında 2 Temmuz 1993 Sivas olaylarında Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu tablo önünde bulunan mumlar çıra duası eşliğinde yakıldı. Banaz köyü semah ekibi gösteri düzenledi, yerel sanatçılar da konser verdi.
Madımak’ın peşini bırakmayacaklarını kaydeden CHP’li Malik Ecder Özdemir, “Bu bir insanlık suçuydu. Daha acı olan, katliamın gerçek sahiplerinin adalet önüne çıkarılamaması” dedi.