Gündem Madımak Oteli kamulaştırıldı

Madımak Oteli kamulaştırıldı

24.11.2010 - 02:24 | Son Güncellenme:

2 Temmuz 1993’te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli’nin kamulaştırılması ile ilgili tespit davası dünkü duruşmada karara bağlandı

Madımak Oteli kamulaştırıldı

Mahkeme bilirkişinin belirlediği 5 milyon 601 bin lira bedelle otelin mülkiyetinin İl Özel İdare Müdürlüğü’ne devrine karar verdi.
Kamulaştırma bedeli için tarafların anlaşamaması üzerine Sivas 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan tespit davasının ikinci duruşması dün yapıldı. Duruşmaya otel sahiplerinden Mehmet Öğütücü ile Avukatları Oktay Özberk ve Nazif Acarlı, İl Özel İdare Müdürlüğü’nü temsilen Avukat Makbule Baş katıldı. Bilirkişi heyeti otel için 5 milyon 601 bin TL kamulaştırma bedeli raporu verdi. Mahkeme Başkanı Hasan Çetinkaya bu bedel üzerinden otelin mülkiyetinin İl Özel İdaresi’ne devrine hükmetti. Önceki duruşmada 5 milyon 162 bin olarak açıklanan bedelin 439 bin lira artırıldığı görüldü.
Otel sahiplerinin avukatlarından Oktay Özberk, karara itiraz edeceklerini açıkladı. Ancak temyiz sürecinin otelin devir işlemlerinde gecikmeye yol açmayacağı öğrenildi.
Mahkemenin belirlediği 5 milyon 601 bin lira kamulaştırma bedelinin dün akşam mesai bitiminden 1 dakika önce, saat 16.59’da otel sahiplerinin hesabına aktarıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Kamulaştırma yeterli değil’
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Madımak Oteli’nin kamulaştırılmasının yeterli olmadığını, otelin müze olması için gerekli çalışmaların hemen yapılması gerektiğini bildirdi. Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, Madımak Oteli’ndeki gibi katliamların bir daha yaşanmaması, hafızalardan silinmemesi için 17 yıldır “Madımak Oteli müze olsun” kampanyası sürdürdüklerini anımsattı.
ANKARA Milliyet