Gündem Madımak Oteli'nin tabelaları da indirildi

Madımak Oteli'nin tabelaları da indirildi

11.12.2010 - 09:46 | Son Güncellenme:

SİVAS Olayları'nın meydana geldiği Madımak Oteli'nin kamulaştırılması sonrası tahliye işlemlerinin tamamlanması ardından bu sabah tabelası da indirildi. Otel binasının İl Özel idare’ye anahtar teslimi ise Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Madımak Otelinin tabelaları da indirildi

Sivas'ta 2 Temmuz 1993’te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların meydana geldiği Madımak Oteli'ni kütüphaneye dönüştürmek üzere mahkeme tarafından belirlenen 5 milyon 601 bin lira bedelle kamulaştırma işlemi yapıldı. Kamulaştırma ardından tahliye işlemleri tamamlandı. Eşyaların taşınması ardından bugün saat 07.00'de merakla otelin tabelalalarının indirilmesine başlandı. Gelen görevliler, otel duvarı ve giriş kısmında bulunan tebalaları tek tek sökerek indirdi. Büyük tabela yerinden çıkarıldıktan sonra iplerle sarktıtılarak indirilebildi. Tabelanın indirilmesi sırasında otel işletmecisi Bener Öğütçü hazır bulundu. Binadan indirilen tabelalar daha önce lokanta olarak kullanılan dükkan ile otelin lobi kısmına konuldu.

Haberin Devamı

EVİNDE SAKLAYACAK

İşletmeci Bener Öğütçü, tabelaların da indirilmesi nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, bunları Sivas'ta bulunan evinde muhafaza edeceğini söyledi. Giriş katındaki dükkanlara konulan levhalar, daha sonra araçla taşınacak. İşlemleri tamamlanan otelin Özel İdare Müdürlüğü’ne anahtar teslimi pazartesi günü yapılacak.
Madımak Oteli, 1974'te açılmıştı. Kentte 1993'te meydana gelen olaylardan sonra otel, 2 yıl kapalı kalırken 1995'te yeniden açılmıştı.