Gündem Magazin basınının usta ismi toprağa verildi

Magazin basınının usta ismi toprağa verildi

20.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Damar tıkanıklığı nedeniyle girdiği anjiyo sırasında fenalaşıp hastanede hayatını kaybeden Vehbi Dinçcan’ı dün son yolculuğuna sanat dünyasının ünlü isimleri ve sevenleri gözyaşlarıyla uğurladı.

Magazin basınının usta ismi toprağa verildi

Magazin basınının usta ismi Dinçan’ı uğurlamak için sevenleri ve dostları Karacaahmet Şakirin Cami’nde bir araya geldi. Usta gazetecinin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Haberin Devamı

Türk bayrağına sarılı tabutun cami avlusuna getirilmesiyle Dinçcan’ın eşi Lale Hanım ve kızlarının tabutunu öperek, vedalaştığı usta gazeteciyi uğurlamaya gelenler arasında Orhan Gencebay, Muazzez Ersoy, Perihan Savaş, Erol Evgin, Yalçın Menteş, Süheyl - Behzat Uygur, Okan Karacan, Serpil Çakmaklı, Vahe Kılıçarslan gibi isimler katıldı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrası Dinçcan gözyaşları arasında Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Lokma dağıttırdı

Cenazeye katılamayıp mezar başına gelen Bülent Ersoy ise yakın dostuyla son kez burada vedalaştı. Ersoy, “Susadın mı canım benim?” diyerek, elindeki suyu mezara döktükten sonra şoförüne mezarlığın başında lokma döktürülüp, dağıttırılması talimatını verdi.