Gündem Mahmut Alınak tutuklandı

Mahmut Alınak tutuklandı

09.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

KCK operasyonunda gözaltına alınıp bırakılan eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak ile 3 kişi hakkında, itiraz üzerine yakalama kararı verildi. Kars’ta yakalanan Alınak cezaevine konuldu

Mahmut Alınak tutuklandı

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan dört kişiden eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak ile avukat Mehmet Ayata tutuklandı.

Daha önce bırakılmıştı
Soruşturma kapsamında daha önce, aralarında avukatların da bulunduğu 34 şüpheli tutuklanmış, aralarında Alınak’ın da bulunduğu 9 şüpheli serbest bırakılmıştı.
İstanbul nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılan 9 isimden 8’i için savcı tutuklanmaları yönünde itiraz etmişti.
İtirazı değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, Mehmet Ayata, Yalçın Sarıtaş ile Sabahat Zeynep Arat hakkında yakalama kararı verdi.
Bu kararın ardından Alıak’ın önceki gün Kars’ta, Ayata’nın da dün Diyarbakır’da gözaltına alındığı öğrenildi. Alınak, dün öğleden sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Kararı veren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Alınak’a, hakkındaki yakalama kararı yüzüne okundu. Alınak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Yakalama kararını mektupla duyurdu
KCK operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski DEP milletvekili Mahmut Alınak, Bianet’e “Siz bu yazıyı okuduğunuzda ben tutuklanmış olacağım” başlıklı bir mektup gönderdi. Alınak, mektupta şöyle dedi:
“Dostlar; dünya dönüyor, hayat sürüyor. Bu karanlık günler elbette geçecek. Yarınlarda aynalara kendimizden utanarak değil gülümseyerek bakabilmeliyiz. Gün namuslu, cesur seslerin günüdür. Bu ölümlü dünyada çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğimiz en şerefli miras zaman okyanusunda cesaretle çınlayacak gür seslerimiz olacak. Hoşçakalın. Sevgilerimle.”
İSTANBUL Milliyet