Gündem Mahmut Cûda’nın ‘Sara’sına 1 milyon 450 bin TL

Mahmut Cûda’nın ‘Sara’sına 1 milyon 450 bin TL

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Artam Antik A.Ş.’nin dün yapılan 295. Müzayedesi’nde Mahmut Cûda’nın ‘Sara’ adlı eseri 1 milyon 450 bin TL fiyata alıcı buldu

Mahmut Cûda’nın ‘Sara’sına 1 milyon 450 bin TL

Artam Antik A.Ş.’nin 295. Müzayedesi dün saat 15.00’te Antik Palace’ta gerçekleşti. Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam’ın yönettiği müzayedede Mahmut Cûda ‘Sara’ adlı eseri 1 milyon 450 bin TL fiyata alıcı buldu.

Haberin Devamı

Birçok dikkat çekici sanat eserinin satışa sunulduğu ve sezonun merakla beklenen müzayedeleri arasında yer alan etkinlikte yapıtları satışa çıkan isimler arasında Mahmut Cûda, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Nejad Melih Devrim, Orhan Peker, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nurullah Berk, Sabri Berkel, Ömer Uluç ve Mehmet Güleryüz yer aldılar. Müzayedede Türkiye’de 20. yüzyıl resim sanatından önemli bir seçki satışa çıktı ve eserler koleksiyoncular tarafından ilgiyle karşılandı.

Yoğun ilgi gördü

Müzayede salonunda “Türk resminin ‘Mona Lisa’sı” diye anılan Cûda’nın ‘Sara’sını Taner Ceylan’ın ‘Self Portrait as Cindirella’ adlı tablosu (550 bin TL) ve Burhan Doğançay’ın ‘Kurdele’ adlı 1987 tarihli eseri (415 bin TL) takip etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 400 koleksiyoncu ve sanatseverin katıldığı müzayedeyi yöneten Olgaç Artam gösterilen yoğun ilginin sanat piyasası için çok olumlu olduğunu belirtti ve “Mahmut Cûda, Hale Asaf, Nejad Melih Devrim, Nurullah Berk, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Nuri İyem, Kemal Önsoy, Azade Köker, Ömer Uluç gibi sanatçılar ulaştıkları rakamlar ile müzayedeye damga vurdular” diye konuştu.

Müzayedede ayrıca Hale Asaf ‘Otoportre’si 315 bin TL’ye, Nejad Melih Devrim’in ‘Çin Bulutları’ 315 bin TL’ye, Kemal Önsoy’un ‘Ağaç’ı 252 bin TL’ye, ‘Soyut’ adlı eseri ise 227 bin TL’ye, Erol Akyavaş’ın ‘Zaman Herşeyi Siler’ adlı eseri de 233 bin TL’ye alıcı buldu. İzzet Günay ve Selçuk Yöntem’in de katıldığı müzayedede Yöntem’in 9 adet eser aldığı öğrenildi.