Gündem ‘Mallarımıza el koydular’

‘Mallarımıza el koydular’

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Oktar Babuna’nın yeğeni Emre Ertüzün, Adnan Oktar Suç Örgütü’nün dedesinin ve babasının mallarına el koyduğunu söyledi.

‘Mallarımıza el koydular’

‘Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yönelik operasyona destek veren bir grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Yıllarca Adnan Oktar’ın yanında kaldıklarını belirten grup, cemaatin bir terör örgütü olduğunu belirtirken, Oktar’ın maskesini taktıkları cansız mankeni yerlerde sürükledi. Operasyonda gözaltına alınan Oktar Babuna’nın yeğeni Emre Ertüzün’ün de aralarında bulunduğu eski örgüt üyeleri, yapılanmayı ve kadınlara yönelik taciz ve tecavüzleri anlattı.

‘Beyinleri yıkadılar’

Haberin Devamı

Prof. Dr. Cevat Babuna’nın kızı Ceyda Ertüzün ile eski milletvekili Tevfik Ertüzün’ün oğlu olan Emre Ertüzün, “Örgüte 1998’de 13 yaşındayken katıldım. Herkesin beynini yıkayarak aile büyükleriyle kötü olmalarını sağladılar. Dedem Cevat Babuna ile babam Tevfik Ertüzün’ün 5 gayrimenkulüne, 15 iş hanına ve çok miktarda parasına el koydular. Hatta dedemi organ kaçakçılığıyla bile suçladılar. Gerçek yüzlerini 2009 yılında gördüm ve ayrıldım” dedi. Annesi Ceyda Ertüzün, kardeşi Erdem Ertüzün, üç teyzesi ve dayısı Oktar Babuna’nın gözaltında olduğunu anlatan Emre Ertüzün şöyle devam etti: “Adnan Oktar grubu benim ailemi bitirdi. Dedemiz bunlar yüzünden öldü. Annem, teyzelerim ve dayım tüm mal varlığımızı bunlara verdi. Sapkın bir insandı. Beni köle gibi kullandı. Yaveri gibi her şeyi yaptırıyordu. Küçük olduğum için sürekli beyin yıkama faaliyetleri oluyordu. Dinle ilgili yanlış şeyler anlatıyordu. Büyüdükçe gerçekleri gördüm. Onun anlattıklarının dinle alakası yoktu. Gerçekleri araştırınca gruptan koptum. Anneannem ve dedem çocuklarını kurtarmak için yıllarca mücadele ettiler. Yakınlarım da suçları varsa cezalarını çeksinler. Bunlar kendilerini dini cemaat gibi gösteren bir suç örgütü.” (Prof. Dr. Cevat Babuna 2017’de, eski milletvekili Prof. Dr. Tevfik Ertüzün ise 1998’de trafik kazasında öldü).

Haberin Devamı

‘Ailemizi dağıttı’

Gözaltına alınan Oktar Babuna’nın annesi Semin Babuna da, “Adnan Oktar ailemizi dağıttı. 5 çocuğum ve torunum bu örgüte girdi. Şimdi hepsi gözaltında. Ailemizin mal varlıkları hep bu adama gitti. Ben mal ve mülkü geçtim. Evlatlarımı kurtarmak istiyorum. Evlatlarım umarım gerçekleri görür ve bunlardan kopar. 12 yıldır çocuklarımı görmüyorum. Kendisini çocuklarıma peygamber olarak tanıttı. Onların beyinlerini yıkadı. Çocuklarım yurt dışında eğitimler gördü. Hepsini ağına düşürdü. İlk olarak oğlum bu örgüte girdi. Üniversitede bir kadınla tanıştı. O kadın oğlumu örgüte soktu. Sonra sırayla kızlarım girdi. Sonra da torunlarım gitti. Yıllarca hukuk mücadelesi verdik” dedi.

Haberin Devamı

‘Küçük kızlar da villaya gelirdi’

Adnan Oktar’ın villasında 10 yıl kaldığını söyleyen Alper Ünek (33) “Sapkın bir cemaat bunlar. Yıllarca bizi kızlarla tanışmaya gönderdi. Kızları villaya getirirdik. Küçük kızlar da gelirdi. Adnan Oktar onlara tacizde bulunurdu. Bir şebeke gibi çalışıyordu. Kızlar gruba dahil edildiğinde mal varlıkları ellerinden alınmaya çalışılırdı” dedi. Kardeşi Erkan Mamati’nin örgüt üyesi olduğunu ve hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyleyen Gökhan Mamati ise “Annem üzüntüden kanser oldu. Operasyon sonrası kaçan kardeşime sesleniyorum gelip teslim olsun” diye konuştu. Fitness antrenörü olduğunu ve örgütün kendisini kandırmaya çalıştığını belirten Figen Coşkun ise, “Genç kızları lüks yaşam, pahalı arabalar ve güzel giysilerle kandırıyorlardı. Evlenmek vaadiyle örgüte sokuyorlardı” dedi.

‘Onlarca kız tuzağa düştü’

Adnan Oktar’ın örgütteki genç kızları ‘Bacılar’, yakışıklı erkekleri de ‘Kardeşler’ olarak ayırdığını belirten Ümit Kuruca 12 yıl örgüt için çalıştığını belirtti. Kuruca şunları anlattı: “Oktar’ın korumasıydım. Yakışıklı erkeklerden oluşan 20 kişilik grup vardı. Bize lüks arabalar ve para verirdi. Biz de lüks mekanlara gider zengin kızlarla tanışır ve onları villaya davet ederdik. Orada birlikte olunurdu. Sonra kızlar aşık edilir ve gruptaki diğer erkeklerle de birlikte olmaya zorlanırdı. Kızlar en son çıplak olarak Oktar’ın karşısına çıkardı. Bu sistemle onlarca kızı tuzağına düşürdü. Villaya yabancı ülke temsilcileri ve ünlüler de geldi. Örgüte yeni katılan kızlar turnike sistemi denilen iğrenç uygulamalara tabi tutuldu. Önce sevdiği insanla sonra 20 erkekle ilişkiye girmesi sağlanırdı. Hatta tecavüze uğrardı.”