Gündem Maria Sibylla Merian google doodle oldu

Maria Sibylla Merian google doodle oldu

02.04.2013 - 15:14 | Son Güncellenme:

Google bugün Maria Sibylla Merian 366. doğum gününe özel bir doodle hazırladı.

Maria Sibylla Merian google doodle oldu

2 Nisan 1647-13 Ocak 1717 yılları arasında yaşamıştır. Böcekbilime yaptığı katkılarla adından bahsettiren Maria Sibylla Merian'ın en bilinen eseri kelebeğin metamorfozunu yansıttığı detaylı belgelerdir.

Surinam Böceklerinin Metamorfozu isimli kitabının önsözünde Merian, Frankfurt'taki evinde tırtılların kelebeklere nasıl dönüştüğünü inceleyerek bu serüvene başladığını söylemektedir. Bu kitabı Surinam'da incelediği böcekler ve bitkiler üzerinedir.

Haberin Devamı

Bir başka eseri Der Raupen wunderbare Verwandlung und sonderbare Blumennahrung - Tırtılın İnanılmaz Dönüşümü ve Garip Besin Bitkileri isimli kitap, Latince haricinde bir dilde basıldığın için bilim çevrelerince pek kabul görmemiştir. Bu iki kitap haricinde 3 ciltlik bir yeni çiçekler serisi bulunur.

1715 yılında felç geçiren Merian, çalışmaya devam etse de durumu gittikçe kötüleşmiş ve 13 Ocak 1717'de hayatını kaybetmiştir.

20. yüzyılın sonlarında Merian'ın eserleri hak ettiği değere kavuşmuştur. Almanya avroya geçmeden önce Merian'ın resmi 500 Alman Markı üzerine basılmıştır. Ayrıca 0.40 Alman Marklık bir de pul bastırılmıştır.

Google da bugün Merian'in 366. doğum gününü, Merian'in çizimlerine benzeyen bir doodle ile kutladı.