Gündem Mavi listedeki kadın terörist yakalandı

Mavi listedeki kadın terörist yakalandı

02.02.2019 - 17:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, DHKP/C'nin üst düzey sorumlularından ve aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan Hatice Ruken Kılıç ile yine örgüt üyesi Serkan Örs'ün Avcılar'da bir adreste saklandığı istihbaratı üzerine çalışma yaptı.

Mavi listedeki kadın terörist yakalandı

Yapılan adres çalışmalarının ardından harekete geçen TEM ekipleri Hatice Ruken Kılıç ve Serkan Örs'ü saklandıkları adreste kıstırarak yakalayıp gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Örgüt evi olarak kullanıldığı belirlenen adreste yapılan aramada, 1 tabanca ile çok sayıda mermi, dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçiren ekipler 2 örgüt üyesini emniyete götürüp sorguya aldı.

Örgütün üst düzey elebaşlarından olduğu belirlenen Hatice Ruken Kılıç, yine kendisi gibi örgüt yöneticisi olan Hatice Aşık ile birlikte 10 Ağustos 2015'de Sarıyer'deki Amerikan Konsolosluğu'na saldırıda bulunmuş olay sırasında çıkan çatışmada Aşık yaralı yakalanırken Kılıç olay yerinden kaçmıştı.

Kılıç'ın yakalanması için 20 Ekim 2015'te Sarıyer'de bir adrese düzenlen operasyonda, ise bir polis memurunun silahı ateşlenmiş ve ev sakinlerinden Dilek Doğan vurularak hayatını kaybetmişti.

Mavi listedeki kadın terörist yakalandı