Gündem Mayasız poğaça ile zamanınız size kalsın

Mayasız poğaça ile zamanınız size kalsın

30.04.2018 - 11:39 | Son Güncellenme:

Maya, birçok insanın midesinde rahatsızlığa neden olmaktadır. Bu nedenle poğaça sevenler içinde maya olduğu için yemekten korkmaktadır. Bu tarif mayasız poğaça arayanlar için ideal.

Mayasız poğaça ile zamanınız size kalsın

Poğaça günlerin vazgeçilmez lezzetlerindendir. İster sade ister peynirli ister patatesli olarak yapabileceğiniz poğaçayı daha birçok malzeme ile çeşitlendirebilirsiniz. Sade sevenler içerisine hiçbir şey koymadan da yapabilir. Bu şekilde de oldukça lezzetli bir poğaça olmaktadır. Çocuklarınızın da severek yiyeceği bu poğaçayı yaparak beslenme çantalarına koyabilir ve sağlıklı beslenmelerini destekleyebilirsiniz. Mayasız olduğu hâlde oldukça yumuşak bir poğaçadır. Deneyenlerin vazgeçemeyeceği bir tariftir.

Haberin Devamı

Mayasız poğaça için gereken malzemeler:

· Yarım su bardağı sıvı yağ

· 1 su bardağı süt

· 1 adet yumurta

· 1 tatlı kaşığı tuz

· 1 tatlı kaşığı toz şeker

· 1 paket kabartma tozu

· 3.5 4 su bardağı un

Mayasız poğaçanın üzeri için gereken malzemeler:

· 1 adet yumurta sarısı

· Susam ya da çörek otu (Her ikisi aynı anda da kullanılabilir.)

Mayasız poğaçanın yapılışı

Mayasız poğaça için öncelikle un dışındaki bütün malzemeleri kabınıza alın. Hepsini güzelce karıştırıp malzemenin iç içe geçmesini sağlayın. Daha sonra unu dikkatli bir şekilde karışıma ekleyin. İlk olarak 3 bardak koyun ve yoğurun. Daha sonra kalan unu hamurun kıvamına göre yavaş yavaş ekleyin. Çünkü çok sert ya da çok yumuşak bir hamur olmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Ele yapışmayacak kıvamda olması yeterli. Daha sonra hamurun üzerini kapatın ve 25 dakika bekletin. Kapatma işlemini streç film ile yaparsanız hamurun yüzeyi kurumamış olur. İçine peynir koymak isteyenler bu aşamada peynirli içi hazırlayabilirler.

Süre sonunda hamuru tekrar çok kısa bir şekilde yoğurup bezelere ayırın. Bezelerin büyüklüğünün ceviz kadar olması yeterlidir. Kopardığınız bezelere istediğiniz şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine de susam ve çörek otu dökerek fırına koyun. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve yaklaşık 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Puf puf mayasız poğaçanız hazır. İster soğuk ister sıcak ikram edebilirsiniz. Oldukça pratik yapabileceğiniz bu tarif ile yumuşacık poğaçalar elde edersiniz.