Gündem Maydanoz kürü zayıflatır mı?

Maydanoz kürü zayıflatır mı?

19.04.2018 - 15:02 | Son Güncellenme:

Maydanoz halk arasında yaygın olarak bilindiği üzere ödem atma amacıyla kullanılmaktadır. B vitamini içerdiği için de tavsiye edilen ve salatadan yemeğe, çaydan mezeye mutfağımızın baş tacı olan bu maharetli yeşillik ile kür yapabilirsiniz. Maydanoz kürü tarifini sizlerle paylaşıyoruz...

Maydanoz kürü zayıflatır mı

Her kadın güzel görünmek için ince ve fit olmak ister. Bunun içinse dengeli ve düzenli beslenmek çok önemlidir. Ana ve ara öğünlerden oluşan bir diyet programı ve düzenli egzersiz ile formunuza kavuşmanız mümkün olacaktır. Unutmayalım ki kilo vermek sabır ister ve dönemsel değil yaşam boyu disiplin gerektirir. Her bireyin metabolizma çalışma düzeni farklı olduğu için kilo verme de kişiden kişiye değişir. Önemli olan doktor kontrolünde ve sağlıklı bir şekilde kilo vermektir.

Haberin Devamı

Maydanoz Kürü İle Zayıflamak Mümkün mü?

Maydanoz kürü adeta bir şehir efsanesi gibi dilden dile dolaşıyor. Dozunda tüketildiğinde bilinen bir zararı olmayan bu pratik kür tarifini de siz de deneyebilirsiniz. Ancak kilo verme sürecinde danışmanlık aldığınız doktorunuzu bu konuda bilgilendirmenizi öneririz. Kronik bir rahatsızlığınız ve düzenli olarak aldığınız ilaçlarınız var ise doktorunuz size gerekli uyarıları yapacaktır.


Maydanoz kürü çoğunlukla ödem atma amacıyla kullanılır. Sıcak yaz günlerinde soğuk tüketildiğinde ferahlatıcı bir etkisi de vardır. Diyet sürecinde günde 2.5 litre su içmeyi, hazır ve şekerli gıda tüketiminden uzak durmayı ve egzersiz yapmayı da ihmal etmemelisiniz.

Maydanoz Kürünün Hazırlanışı

• 20 adet maydanoz (dalları ile birlikte)
• 1 adet limon
• Kullanacağınız miktara göre su

Bu malzemeleri bir blendar yardımıyla karışım haline getirip suyunu düzenli olarak içebilirsiniz. Mümkün olduğunca taze tüketmeniz önerilir. Etkisini gözlemleyerek bir iki hafta tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Maydanoz Kullanılabilecek Tarifler

Maydanozu günün her anında her öğünde menüye ekleyebilirsiniz. Kahvaltıda bol maydanozlu bir omlet yapabilir ya da haşlanmış yumurta ve peynir yanında bir tutam maydanoz yiyebilirsiniz. Gün içinde çorba ve salatasını yapabilir, yemeklere bol bol ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun!