Gündem MEB E-okul uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler!

MEB E-okul uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler!

05.08.2016 - 10:33 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme (VBS) portalı öğrenci bilgilerine ulaşımda velilere önemli bir kolaylık sağlıyor. Veliler internet ortamı üzerinde yer alan MEB e-Okul VBS portalını kullanarak son derece pratik bir şekilde güncel eğitim verilerine ulaşabiliyor. Bu sebeple 2007’den bu yana e-Okul VBS portalı hem veliler hem de öğrencilerin kendisi tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.

MEB E-okul uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler

Türkiye’de son yıllarda eğitim alanında çok önemli çalışmalara imza atarak, modern bir Türk eğitim sistemi oluşturmaya çalışan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital hizmetleri bu alanda çok önemli bir rol üstleniyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknoloji ile birlikte internet erişiminin bulunulan her noktadan mümkün hale gelmesi ile birlikte elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetlere önemli bir ilgi oluştu. Bu yüzden başta özel sektör olmak üzere kamu kurumları tarafından da internet hizmetlerine ağırlık verilmeye başlandı. Türk eğitim sistemi içerisinde modernizasyon çalışmaları yürüten Milli Eğitim Bakanlığı da internet hizmetlerine ağırlık veren başlıca kamu kurumlarından birisi haline geldi. Özellikle de elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi vatandaşın yoğun kullanımı ile fazlasıyla ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerin okul durumu hakkında bilgi almak isteyen tüm velilerin son derece pratik bir şekilde kullanabilme imkanına sahip olabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi dijital resmi bir hizmet portalıdır. Velilere öğrenci durumu hakkında bilgi akışının gerçekleştirilebilmesi ve bunun modern standartlar çerçevesinde uygulanabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi merkezi bir yapıda tüm öğrencilerin öğrencilik bilgilerini bir araya getiren bir uygulamadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet uygulamasını mobil cihazları üzerinden de kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, tüm Türkiye genelindeki MEB bünyesindeki ortaöğretim ve ilköğretim kurumlarında eğitimlerini sürdüren milyonlarca öğrencinin kendisine özel öğrencilik ekranının bulunduğu ve bu ekranda en güncel eğitim verilerinden, öğrencilik bilgilerine kadar her türlü öğrenci bilgisinin yer aldığı bir sistemdir. Böylelikle internet erişimini sağlayabilen her bir veli, çocuğunun okul durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgilere ulaşabilmek için internet ortamında hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın –Okul Veli Bilgilendirme Sistemini kullanıyor. Öğrencilerin bilgilerinin korunabilmesi ve yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal eğitim bilgilendirmelerinin velilere ulaştırılabilmesi amacı ile sistemi kullanmak isteyen velilerden çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin girilmesi isteniyor.

Henüz başlamasına 1 aydan uzun bir süre kalan 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yönelik olarak okul öncesi işlemlerde önemli kolaylıklar sağlaması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem veliler hem de öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. 15 temmuz darbe girişimi ardından Türkiye genelinde kapatılan özel okullarda okuyan öğrencilerin nakil işlemleri ve bu okulları tercih eden öğrencilerin yenilenecek kayıt işlemleri veliler tarafından internet ortamı üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve takip edilecek.