Gündem MEB E-Okul Veli Bilgilendirme ve Eokul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrencilere ve Velilere Sağladığı Kolaylıklar!

MEB E-Okul Veli Bilgilendirme ve Eokul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrencilere ve Velilere Sağladığı Kolaylıklar!

11.06.2015 - 08:26 | Son Güncellenme:

MEB e okul veli bilgilendirme sistemi ile velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği karne notları, yazılı notları, devamsızlıkları artık daha kolay ve rahat bir şekilde notlara ulaşabiliyorlar. EOkul karne notlarını e-okul (e-okul.meb.gov.tr) üzerinden takip edebilirsiniz.

MEB E-Okul Veli Bilgilendirme ve Eokul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrencilere ve Velilere Sağladığı Kolaylıklar

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile öğrenci bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Günümüzde internet teknolojisinin bu kadar gelişmesinden sonra ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar artık bu internet uygulamaları sayesinde internet üzerinden çoğu işlemini gerçekleştirebilmektedir. İnternet kullanan vatandaş sayısının artmasından dolayı da çoğu vatandaş bu işlemleri gerçekleştirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı da artan internet kullanımının farkında olarak 2007 yılında bir internet uygulamasını geliştirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı 2007 yılında E-Okul uygulamasını geliştirerek internet uygulamasını hizmete sunmuştur. E-Okul uygulaması ülkemizdeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okuyan tüm öğrencilerinin öğrenim bilgilerinin bulunduğu bir sistemdir. Bu sistem sayesinde öğrencilerin okul bilgileri internet ortamında yer almaktadır. E-Okul sistemine giriş yaparak da bu bilgilere ulaşabiliriz. E-Okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir. Öğrencilerin okul bilgilerini okula gitmeden internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olarak 2 bölümden kurmuştur. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenim hayatına devam eden öğrencilerin öğrenim bilgilerinin bulunduğu bir bölümdür. Bu bölüme öğrenciler ve veliler bazı bilgiler ile giriş yapabilirler. Öğrenciler ve veliler bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girerek giriş yapabilirler. Öğrenciler bu bölüme giriş yaparak kendilerin okul bilgilerine ulaşabildikleri gibi okul hakkında duyurulara ve haberlere de ulaşabilirler. Veliler de bu sisteme giriş yaparak öğrencilerini internet üzerinden takip edebilirler. Öğrencileri okul bilgilerini okula gitmeden internet üzerinden öğrenebilirler. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüm okul idarecileri ve öğretmenler için tasarlanmıştır. Öğretmenler ve okul idarecileri bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına bazı bilgileri girerek giriş yapabilmektedir. Yöneticiler bu bölüme giriş yaparak idari işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise bu bölüme giriş yaparak öğrencileri okul bilgilerini sisteme girmektedir. E-Okul sistemine internet üzerinden ulaşabildiğiniz gibi ayrıca cep telefonu uygulaması ile de giriş yapabilirsiniz. Akıllı telefonlarınıza E-Okul sisteminin mobil uygulamasını indirerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrenciler için tasarlanmıştır. Bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını sisteme girdikten sonra son olarak da ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. Öğrenciler bu bölüme giriş yaparak okul ile ilgili duyurulara ve okul ile ilgili haberlere ana sayfadan ulaşabilmektedir. Ayrıca öğrenciler kendi okul bilgilerine de bu bölüm sayesinde ulaşabilmektedir. Veliler ise bu sistem sayesinde öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir. Veliler öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve karne notu gibi bilgileri bu sistem sayesinde rahatlıkla öğrenebilmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme sadece okul idarecileri ve öğretmenler giriş yapabilmektedir. Öğretmenler ve yöneticiler bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirler. Yöneticiler ve öğretmenler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerinden alabilirler. Yöneticiler bu sisteme giriş yaparak idari işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Kayıt işlemleri ve nakil işlemleri gibi işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Öğretmenler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin öğrenim bilgilerini bu bölüme giriş yapmaktadır.