Gündem MEB-EKYS saat kaçta başlayacak? ÖSYM'den son uyarı!

MEB-EKYS saat kaçta başlayacak? ÖSYM'den son uyarı!

20.04.2019 - 08:28 | Son Güncellenme:

2019 MEB-EKYS için artık saatler kaldı. 21 Nisan tarihinde ilk kez yapılacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı için ÖSYM'den son uyarılar yapıldı. Peki, MEB-EKYS saat kaçta başlayacak?

MEB-EKYS saat kaçta başlayacak ÖSYMden son uyarı

ÖSYM tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı için geri sayım başladı. Sınav yarın sabah gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

ÖSYM'DEN ADAYLARA UYARI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 21 Nisan Pazar günü yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na (2019-MEB-EKYS) girecek adaylara saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı.

ÖSYM'nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için 21 Nisan'da ilk kez düzenlenecek 2019-MEB-EKYS ile ilgili hatırlatmada bulunuldu.

Buna göre, adaylar saat 10.00'dan sonra sınavın yapılacağı binalara alınmayacak.

Adayların sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı, T.C. kimlik belgesi veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Haberin Devamı

GİRİŞ BELGESİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB-EKYS SAAT KAÇTA?

Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınav sonuçlarının 16 Mayıs'ta açıklanması bekleniyor.

SINAV GÜNÜ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK

21 Nisan 2019 tarihinde uygulanacak Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına (2019-MEB-EKYS) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 21 Nisan 2019 tarihinde 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.

Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2019-MEB-EKYS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar,Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, 2019-MEB-EKYS Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.

Haberin Devamı


21.04.2019 TARİHİNDE 07.00-10.00 SAATLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ