Gündem MEBBİS il dışı atama başvurusu nasıl yapılır?

MEBBİS il dışı atama başvurusu nasıl yapılır?

15.06.2019 - 19:25 | Son Güncellenme:

İl dışı atama başvuruları 14 Haziran itibariyle başladı. MEBBİS üzerinden yapılan öğretmenlerin il dışı atama başvuruları 20 Hazirana kadar devam edecek. Peki, il dışı atama başvurusu nasıl yapılır? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

MEBBİS il dışı atama başvurusu nasıl yapılır

Sözleşmeli öğretmenliğe başlayanlardan 06/05/2010 tarihinden sonra KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar da zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklardır.

Haberin Devamı

Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden eşleri başka bir ilde görev yapanlar, istemeleri halinde zorunlu yer değiştirme başvurusunda bulunmayabileceklerdir. Bu durumda bulunan öğretmenler eşlerinin bulunduğu yere 2019 yılı yaz tatilinde mazeret durumundan yer değiştirme
döneminde yer değiştirme isteğinde bulunacaklardır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. 14 Haziran'da başlayan başvurular 20 Haziran'da sona erecek.

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak bir il’i daha tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Haberin Devamı

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 20 Haziran 2019 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ATAMA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Atama sonuçları www.personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

Duyurunun “BAŞVURUYA İLİŞKİN HUSUSLAR” başlıklı “A” Bölümünün 1 ilâ 10. maddeleri kapsamında yapılan başvurulara İlişkin Atama Sonuçları 24 Haziran 2019'da açıklanacak.

Duyurunun “BAŞVURUYA İLİŞKİN HUSUSLAR” başlıklı “A” Bölümünün 11. maddesi kapsamında yapılan başvurulara İlişkin Atama Sonuçları 25 Haziran 2019'da açıklanacak.