Gündem Mehmetçik, Afrin tepelerine yerleşti

Mehmetçik, Afrin tepelerine yerleşti

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 54 gün geride kalırken, Afrin kapısına dayanan Mehmetçik ve ÖSO güçleri, kenti gören tepelere üs kurdu, namlular Afrin’e çevrildi. Bir günde 12 köy PKK/PYD’li teröristlerden temizlendi

Mehmetçik, Afrin tepelerine yerleşti

Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün itibarıyla 54. gün geride kalırken Afrin çevresine yönelik kuşatma da daralmaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün Afrin merkez ve beldelerine bağlı sekiz köy ile iki kritik noktayı daha teröristlerden arındırdı. Afrin’i gören tepelere üs kurularak zırhlı birlikler yerleştirildi. Hâkim tepelerdeki tanklarla obüslerin namluları da Afrin’e döndü. Afrin ve çevresinde yaşayan sivillerin tüm tehlikeleri göze alarak güvenli noktalara çıkışı da devem ediyor. TSK ve ÖSO, dün Afrin’in ilçe merkezine bağlı Göz, Yukarı Kaferdel, Marratah ve Şadir köyleri, güneybatıda Cinderes beldesine bağlı Çolağan ve Kuran köyleri, kuzeyde Bülbül beldesine bağlı Kori Gul köyü ile Mabatli beldesine bağlı Şatiyan köyünü YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. Operasyonlarda 684 ve 717 rakamlı tepeler de terör örgütünden temizlendi.

Haberin Devamı

233 NOKTA TEMİZLENDİ

Böylece TSK ve ÖSO’nun harekâtta kontrol altına aldığı bölge sayısı 194’ü köy ve 39’u kritik nokta olmak üzere 233’e yükseldi. Afrin, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO’nun kontrolünde bulunuyor. Operasyonda daha çok Afrin merkez ve Mabatlı çevresinde hareketlilik yaşanıyor. Kuzey, batı ve güneyden olmak üzere üç ayrı noktadan ilerleyen TSK güçleri, Afrin’i gören hakim tepelere ulaştıktan sonra burada üslenmeye başladı.

NAMLULAR AFRİN'E ÇEVRİLDİ

TSK, Afrin’i gören hâkim noktalara zırhlı birlikleri konuşlandırdı. İş makineleri ile yapılan düzenlemenin ardından buraya konuşlandırılan tank ve obüslerin namluları da Afrin’e çevrildi. Afrin’i gören tepelerdeki siperlere yerleştirilen zırhlı birliklerin yanı sıra özel kuvvetlerle meskun mahal operasyonuna katılacak birlikler de aynı bölgede konuşlandı. TSK Afrin’i havadan ve karadan saniye saniye izliyor.

Haberin Devamı

3 BİN 486 TERÖRİST

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün sabah yapılan bilgilendirmede, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 51 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 486 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” denildi.

BİRER BİRER ALINIYOR

TSK ve ÖSO, Afrin’in ilçe merkezine bağlı Gazaviye, Halilo ve Deyr Mışmış köyleri ile güneybatıda Cinderes beldesine bağlı Gevrika köyünü YPG/PKK-DEAŞ’lı teröristlerden temizledi. Böylece gün içinde teröristlerden temizlenen köy sayısı 12’ye yükseldi. TSK ve ÖSO’nun harekâtta kontrol altına aldığı bölge sayısı 194’ü köy ve 39’u kritik nokta olmak üzere 233’e ulaştı.

Mehmetçik, Afrin tepelerine yerleşti

ABİDİN'E MEHMETÇİK ŞEFKATİ

Mehmetçik, ÖSO güçleriyle birlikte bölgede yaşayan sivillerin güvenliğini sağlarken, Kızılay da çeşitli yardımlarda bulunuyor. Bir yandan bölgeyi terör unsurlarından tamamen temizlemeye çalışan Mehmetçik, diğer yandan da insanların normal hayatlarına dönmeleri için çalışıyor. Toplanan yardımların yerine ulaştırılması için güzergah boyunca güvenlik tedbirleri alan Mehmetçik, çocuklara da çeşitli hediyeler veriyor. Bir askerin, köydeki Abidin isimli çocuğu sevmesi de objektiflere yansıdı. Çocuğun yanına gidip yakından ilgilenerek sarılan asker, duygulu anlar yaşattı. Yılmaz BEZGİN-DHA

Mehmetçik, Afrin tepelerine yerleşti

İŞ MAKİNELERİ GİDİYOR

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen bölgelerde düzenlenecek meskun mahal operasyonlarına destek amacıyla Kilis’e, askeri araç ve iş makineleri sevk edildi. Çeşitli birliklerden sevk edilen ve öğle saatlerinde Kilis’e ulaşan askeri konvoy, sınıra yönlendirildi.

Mehmetçik, Afrin tepelerine yerleşti

RACO'DA BOMBA İMALATHANESİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, terör örgütlerinden arındırılan Afrin’e bağlı bölgelerde mayın ve el yapımı patlayıcı arama ve taraması faaliyetlerini sürdürüyor. Ekipler, Raco beldesinde bir evde bomba imalathanesi buldu. İmalathanede bomba yapımındaki kullanılan çok miktarda amonyum nitrat ile çeşitli malzemeler ele geçirdi. Malzemeler kontrollü şekilde imha edildi. DHA