Gündem Memleketimden yeni yıl manzaraları

Memleketimden yeni yıl manzaraları

02.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye yeni yıla her köşede farklı bir etkinlikle, kutlamayla girdi. Kimisi alkol sınırlarını zorladı, kimisi mevlit okuyarak, kimisi de mezarlık ziyaretiyle 2013’e ‘merhaba’ dedi. Ancak herkesin ortak dileği yeni yılın barış, refah, mutluluk getirmesiydi

Memleketimden yeni yıl manzaraları

AYDIN
Kuşadası ilçesinde İsmail Cem Meydanı’nda ve turistik tesislerin büyük bölümünde havai fişek gösterileri yapıldı. Yeni yıl kutlamaları Barlar sokağı ile Kaleiçi bölgesindeki barlarda sabahın ilk saatlerine kadar sürdü.

ERZURUM
Uzun yıllardan beri yılbaşına ilk kez kar yağmadan giren Erzurum’da, Sibirya soğukları nedeniyle sıcaklık gece sıfırın altında 26 dereceye kadar düştü. Doğu Anadolu Bölgesi’nde gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 25, Ardahan’da 22, Ağrı’da 20, Muş’ta 14, Erzincan’da 10 ve Iğdır’da 9 derece olarak ölçüldü.

HAKKÂRİ
Hakkari Üniversitesi Öğrenci Konseyi’ne üye bir grup öğrenci, İlahiyat Fakültesi’ndeki programda yeni yıla mevlit okuyarak girdi. Yaklaşık 100 üniversite öğrencisi, 2013 yılının barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi.

KARS
Sarıkamış ilçesi Bayraktepe Kayak Merkezi’nde bulunanlar sıfırın altında 25 derece yeni yıla göbek şov ile girdi. Yapılan havai fişek gösterisinin ardından yeni yıla girmenin sevinci diskoda devam etti.

DİYARBAKIR
Gençler kentin en işlek yerlerinden Ekinciler Caddesi’nde buluştu. Meşale yakan gençler, caddede davul- zurna eşliğinde halaylar çekerek yeni yıla girdi.

BOLU
İzzet Baysal Caddesi’nde toplanan yaklaşık 40 kız öğrenci dilekler tutup ateşledikleri balonlarını gökyüzüne bıraktılar. Gökyüzünü aydınlatan balonlar rengarank görüntüler oluşturdu.

MUĞLA
Bodrum’da binlerce kişi Barlar Sokağı’ndaki eğlence yerlerine akın etti. Sabaha kadar süren eğlenceler sırasında aşırı alkol alanların yardımına yine 112 acil yardım ekipleri koştu. 8 genç ambulans ile Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

BURSA
Uludağ’da çifte yılbaşı kutlaması yapıldı. Rus turistler Türkiye ile olan 2 saat farkı nedeniyle erken kutlama yaparken, Türkiye saati ile 24.00’te da ikinci kutlama yapıldı. Bazı günübirlikçiler ise arabalarıyla Uludağ’a çıkarak, yollarda şarkı söyleyip oynayarak kutladı.

Haberin Devamı

ANTALYA
Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yılbaşı partisinde, suni kar yağdırıldı. Müzik eşliğinde eğlenen Antalyalılar, meydanı festival alanına çevirdi.
Türkiye’de ilk yüz nakli yapılan kişi olarak tarihe geçen Uğur Acar ile 4. yüz nakillisi Turan Çolak, yeni yılı birlikte karşıladı. Akdeniz Böbrek Hastaları ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde yılbaşı partisine katılan ikili, hem çaldı hem oynadı.
‘365 gün denize girenler’ grubu, 18 yıldır sürdürdüğü geleneklerini bu yıl da bozmadı. Sahilde ateş yakan grup, pasta kestikten sonra kendilerini serin sulara attı.

Memleketimden yeni yıl manzaraları

ERZİNCAN
Erzincan Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır ve Belediye Meclis üyeleri 2013 yılına mezarlık ve türbe ziyaretleri ile girdi. Terzibaba Mezarlığı’nı ziyaret eden başkan ve üyeler dua okudular. Çakır, “Mezarlıkta bulunmamızın nedeni ve bizi mezarlığa getiren sebep dünyanın birçok yerinde şu an itibari ile zulüm, baskı, silahlar altında inleyen kardeşlerimiz var” dedi.
Fotoğraf: Barış Yayçınkaya AA

Haberin Devamı

Memleketimden yeni yıl manzaraları

RİZE
Çayeli’nin Madenli beldesinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri’nde yerin 600 metre altında horonlu yılbaşı kutlaması düzenlendi.
Fotoğraf: Muhittin Sandıkçı AA

Memleketimden yeni yıl manzaraları

ZONGULDAK
Maden ocaklarında 3 vardiya halinde çalışan maden işçilerinden gece vardiyasında olanlar, yeni yıla yer altında kömür kazarak girdi. Gelik beldesinde özel bir şirkete ait maden ocağında çalışan işçiler ise yerin 280 metre altında yılbaşı kutlaması yaptı.
Fotoğraf: Gürkay Gündoğan DHA

Memleketimden yeni yıl manzaraları

ÇANAKKALE
Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy, 2013 yılının ilk dakikalarını denizde kulaç atarak geçirdi. Ulusoy’un serbest dalış branşında 40’ın üzerinde Türkiye rekoru, 10 dünya rekoru, 2 Avrupa rekoru, 2 dünya şampiyonluğu, 1 Avrupa şampiyonluğu, 1 de dünya ikinciliği bulunuyor.
Fotoğraf: Burak Akay AA

Memleketimden yeni yıl manzaraları

PALANDÖKEN
Deniz seviyesinin 2 bin 500 rakımındaki Palandöken Dedeman Oteli önündeki kayak pistinde düzenlenen yeni yıl programında davetliler, unutulmaz bir gece yaşadı.
Fotoğraf: Turgay İpek AA

Haberin Devamı

Memleketimden yeni yıl manzaraları

İZMİR
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kıraç konseri on binleri bir araya getirdi. Konak Doğum Hastanesi’nde, her yılın sonunda yenilenen temizlik işleri ihalesini çalıştıkları taşeron firmanın alamaması üzerine 63 kişi işsiz kaldı. Gözyaşlarını tutamayan işçilerden Gülsüm Şahinbaş, baygınlık geçirip yere düştü. Bornova ilçesinde akrabaları ile çıktığı 3. kat terasında havai fişek göstesini izlerken kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucu başından vurulan 11 yaşındaki Arif Dallı, ağır yaralandı.

Memleketimden yeni yıl manzaraları

ADANA
Yaklaşık 8 bin kişi Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulan 15 metre yüksekliğindeki yılbaşı ağacının altında yeni yıla girdi.

Memleketimden yeni yıl manzaraları

NEVŞEHİR
Kapadokya bölgesindeki konaklama tesislerinde tatilcilerle turistler yeni yılı coşkuyla karşıladı. kranyalı Revü kızları çeşitli dans gösterisi ile ilgi odağı haline gelirken,gösterileri ile izleyenlerin nefeslerini kesti.

Memleketimden yeni yıl manzaraları

ANKARA
Ankaralılar, 2013 yılına, Kızılay Meydanı’nda Güvenpark’taki kutlamalarla girdi. Kızılay’a akşam saatlerinde gelen başkentliler, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark ve Kızılay Meydanı çevresinde kalabalıklar oluşturdu. Yeni yılın ilk dakikasıyla meşaleler yakan, havai fişek ve maytaplar atan Ankaralılar, zaman zaman trafiği de aksattı.
Fotoğraf: Ahmet İzgi AA

Haberin Devamı

Memleketimden yeni yıl manzaraları

EDİRNE
Edirne Belediyesi’nce ışıklandırılan trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Edirneliler, soğuk havaya rağmen Saraçlar Caddesi’ndeki kutlama programına yoğun ilgi gösterdi.
Fotoğraf: Hakan Şahin AA

Memleketimden yeni yıl manzaraları

Milyonerler İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da
Milli Piyango’nun 31 Aralık 2012 yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiye, ”6718374” numaralı çeyrek bilete isabet etti. Büyük ikramiyeye ait numaraların bulunduğu biletler, İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da satıldı. Büyük ikramiyenin üst üste 3’üncü kez Adana’da satılan bilete isabet etmesi piyango bayilerini sevindirdi. Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, 45 milyon liralık büyük ikramiyenin çıktığı çeyrek biletlerden birinin Adana’da satılmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. Karakuş, “2010 ve 2011’de olduğu gibi 2012 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye çıkan çeyrek biletlerden biri Adana’da satıldı. 45 milyon liralık ikramiyenin dört ortağından birinin Adana’dan çıkması bizi çok mutlu etti. Ancak talihlinin ortaya çıkması mümkün değil, çünkü can güvenliğini düşünür. Biz kesinlikle ikramiye çıkan talihlileri teşhir etmiyoruz. Bazen bildiğimiz halde kimseye söylemiyoruz. Bu yıl şanslı bileti hangi bayiimizin sattığını ise Milli Piyango Müdürlüğü’nün kayıtlarını kontrol ederek ortaya çıkaracağız” dedi.
ADANA DHA

Haberin Devamı

Memleketimden yeni yıl manzaraları


İzmir
Arif maganda kurbanı
İzmir’in Bornova ilçesinde, akrabaları ile çıktığı 3’üncü kat terasında havai fişek gösterisini izlerken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu başından vurulan 11 yaşındaki Arif Dallı ağır yaralandı.
Olay saat 00.09 sıralarında, Mevlana Mahallesi 7057 Sokak 7 numarada meydana geldi. Gittikleri akraba ziyareti dönüşü evlerine gelen inşaat işçisi Şerafettin Dallı (38) ve ev hanımı eşi Yıldız Dallı (30) çiftinin 5 çocuğundan tek erkek olan Arif Dallı, diğer akrabaları ile yeni yıl için gökyüzüne atılan havai fişek gösterisini izlemek amacıyla binanın 3’üncü katındaki terasa çıktı.
Fişeklerin aydınlattığı gökyüzünü izleyen küçük Arif, akrabaların gözlerinin önünde bir anda boşluğa düştü. Minik Arif Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Başı dönüp düştüğü sanılan küçük Arif’in yapılan kontrolde başından vurulduğu ortaya çıktı. Arif hastanenin Anestezi Yoğun Bakım Servisi’nde tedaviye alındı. Tehlikeli olduğu için küçük çocuğun başındaki mermi çekirdeğinin çıkarılmadığı, şimdilik uyutulduğu öğrenildi.
KADİR ÖZEN İzmir DHA