Gündem Mersin'de neler oluyor?

Mersin'de neler oluyor?

05.03.2014 - 11:54 | Son Güncellenme:

Yağmur suyu kanalından konteyner çıktı. Yetkililer, bu tür cisimlerin kendiliğinden kanallara giremeyeceğine dikkati çekti.

Mersinde neler oluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentteki bir yağmur suyu kanalından çöp konteyneri çıkarıldığını, bazı rögar ve menfezlerin ise sandık, bez parçaları gibi cisimlerle kapatıldığını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, bu cisimlerin kendiliğinde rögar ve kanallara giremeyeceğini belirterek, "Bize zarar vermek adına yapılan bu işler, doğrudan Mersin halkına verilmiş bir zarardır ve ihanetle eş anlamlıdır" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, iki gündür aralıklı olarak yağan sağanak yağmur sonucu yağmur kanalına giren suların geri dönerek evlere ve iş yerlerine zarar vermesi üzerine Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ile Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bir çalışma başlatıldığı bildirildi. Ekiplerin yaptığı incelemeler sonunda Merkez Toroslar İlçesi Sağlık Mahallesi'ndeki yağmur sularını denize ulaştıracak yağmur suyu kanallarının çöp konteyneri ile tıkandığı, konteynerin iş makinaları yardımı ile çıkartıldığı vurgulandı. Ayrıca, Hal Kompleksi içinde yer alan rögarların ve menfezlerin bez parçaları ile kapatıldığı, menfez deliklerine çuval, sandık ile otomobil lastiği gibi cisimlerin yerleştirildiğinin saptandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, seçim sürecinde kendilerine zarar verilmek istendiğini ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Mersin'in altyapı sistemi konusunda her zaman sözümün arkasındayım. Sağlık Mahallesindeki yağmur suyu kanalından çöp konteyneri çıkması bizi çok şaşırttı. Çünkü o çöp konteynerlerinin sürüklenerek kanala girmesi veya o otomobil tekerleri, iç içe girmiş çuvallar ile sandıkların menfezlere kendiliğinden yerleşmesi imkansız. Seçim sürecinde bize zarar vermek adına yapılan bu işler, doğrudan Mersin halkına verilmiş bir zarardır ve ihanetle eş anlamlıdır. Şu anda bütün ekiplerimiz kentin diğer bölgelerindeki yağmur suyu kanallarını kontrol ediyorlar. Konuyla ilgili inceleme başlattık. Bu işin içinde olan herkes bunun hesabını Mersin halkına verecek."

Yazarlar