Gündem Mersin'de yangın

Mersin'de yangın

19.07.2015 - 12:52 | Son Güncellenme:

Mersin’in Gülnar İlçesi’ndeki ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesinde ekiplerin kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğü orman yangının şu an için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini bildirdi. Kızgın vatandaşlar yolu kapatınca manken Tuğba Özay devreye girdi, jandarma aracından seslenip sakin olmalarını istedi. Yangın akşam saatlerinde de devam etti. Vali Çakacak, "Tüm ekipler çalışıyor. 20-25 hektar alanda devam ediyor" diye konuştu. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, 40 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Mersinde yangın

Sabah saat 08.00 sıralarında Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli ve Koçaşlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen alevlere, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 200 kişilik ekiple birlikte 5 yangın söndürme helikopteri ile 1 yangın söndürme uçağı ve 30 arazözle müdahale edildi. Alevlerin tehdit ettiği 200 nüfuslu Koçaşlı Mahallesi, güvenlik amacıyla boşaltıldı. Ayrıca yangının çıktığı bölgenin çok yakınında inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali bulunuyor. Bölgede ekipler alevleri söndürmek için çalışmaları sürdürüyor.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesinde ekiplerin kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğü orman yangının şu an için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini bildirdi.
Kısmen kontrol altına alındı
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, 40 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.
Baca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin yangını söndürme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü anlattı.
Helikopter, uçak ve arazözlerin de katıldığı çalışmalarda rüzgarın etkisini azaltmasıyla sonuç alınmaya başlandığını ifade eden Baca, "Kısmen kontrol altına alınan yangın, 40 hektarlık alanda zarar oluşturdu. Söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor. Soğutma çalışmaları sabaha kadara sürecek" diye konuştu.
Bu arada, yangın bölgesine gelen Vali Özdemir Çakacak, Baca'dan çalışmalar hakkında bilgi alıp, yetkililerle kısa bir toplantı yaptı.
Mersin Milletvekilleri AK Partili Mustafa Muhammet Gültak ve Muhsin Kızılkaya, CHP'li Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı ile MHP'li Ali Öz de partililerle geldikleri bölgede incelemelerde bulunup, mahalle sakinleriyle görüştü.
Yangın bahçeden çıkıp ormana sıçradı

Haberin Devamı

Baca, Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki yangının bir bahçeden çıkıp ormana sıçradığını söyledi.

Ekiplerin çalışmasının yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Baca, "Yangın kontrol altına alınamadı ancak ekiplerimizin yoğun çalışması sürüyor. Yangın şu an yerleşim yerleri için tehdit oluşturmuyor. 15 hektar alanda etkili olan yangına 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözle müdahale ediyoruz. Rüzgar hafifledi kısa zamanda kontrol altına alırız diye düşünüyoruz. Kontrol altına aldıktan sonra da akşama kadar soğutma çalışmaları devam edecek" dedi. Baca, alevlerin Mersin-Antalya karayoluna yakın bir bölgede olduğunu ancak trafik akışını etkilemediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Kocaşlı Mahallesi'ndeki mezarlığın büyük zarar gördüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

TUĞBA ÖZAY SAKİNLEŞTİRDİ
Mersinde yangın
Öte yandan yangın sırasında bazı vatandaşlar yeterli müdahale olması gerekçesiyle Mersin-Antalya karayolunu trafiğe kapattı. Manken Tuğba Özay ise jandarma aracından vatandaşlara seslenip sakin olmalarını istedi. Gazeteci Burhan Akdağ o anları görüntüledi.
VALİ ÇAKACAK: GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yangın bölgesindeki incelemelerinin ardından açıklama yaptı. Sabah saatlerinde başlayan yangına hızlı bir şekilde müdahale edildiğini kaydeden Çakacak, "Özellikle sabah ve öğlen saatlerinde kuvvetli bir rüzgar vardı şu an biraz dindi. Kontrol altına alma imkanı daha fazla. Bütün ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yerleşim yerleriyle ilgili olarak arkadaşlarında ifade ettiklerine göre henüz boşaltma ile ilgili bir tehlike söz konusu değil. Böyle bir tehlike olduğunda zaten biz gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızla beraberiz. Şuanda boşaltmayla ilgili veya yerleşim yerine tehlike arz ederek şekilde yangının büyümesi yok. Yangın şu anda 20-25 hektar civarında bir alanda devam etmekte" dedi.