Gündem Merve Özbey kimdir?

Merve Özbey kimdir?

27.05.2018 - 17:00 | Son Güncellenme:

Merve Özbey, şarkılarıyla kısa sürede gündeme gelmeyi başardı. Dolayısıyla, hayatı merak edilen isimler arasında yer almaya başladı. Son dönemlerde çıkardığı şarkılarla birçok yaşa hitap eden Merve Özbey kimdir? Nerede okumuş ve nereden mezun olmuştur? Bu sorularla birlikte Merve Özbey’in hayat hikâyesi özellikle sevenleri tarafından merak ediliyor.

Merve Özbey kimdir

Merve Özbey kimdir?

Haberin Devamı

Aslen Erzurumlu olan şarkıcı Merve Özbey, 18 Temmuz 1988 senesinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde Türk Sanat Müziği eğitimi alarak tamamlamıştır. Okuduğu dönemlerde masraflarını karşılamak için vokalistlik yapmıştır. Alışveriş yapmaktan hoşlanmayan Merve Özbey, saçlarını topuz yapmaktan ve bordo ruj sürmekten oldukça hoşlanıyor. Günlük zaman dilimlerinde rahat kıyafetler tercihleri arasında yer alıyor.

Merve Özbey, Ebru Gündeş tarafından keşfedildi

Okuduğu dönemlerde vokalistlik yapan Merve Özbey, şarkıcı Utku'nun sahne aldığı bir kulüpte vokal yapmaktaydı. Bir gece onu dinleyen Ebru Gündeş şarkıyı birkaç kez üst üste söylemesini rica etti. Ardından Merve Özbey'e "Vokalistim olur musun?" sorusunu yöneltti.

Haberin Devamı

Ebru Gündeş'in teklifini kabul eden Merve Özbey, daha sonrasında birçok ünlü ismin de vokalistliğini yapmıştır. Bu ünlü isimler arasında; Demet Akalın, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak, Utku ve Yaşar İpek vardır.

Solo performans yaparken Erdem Kınay’la tanıştı

Merve Özbey, Demet Akalın'ın albüm lansmanında solo performansını gerçekleştirdiği sırada Erdem Kınay'la tanıştı. Proje albüm çıkaracağını söyleyen Erdem Kınay bunun için Merve Özbey'e bir demo kaydı yaptı. Ardından 2012 yılında proje albüm çıkaran Erdem Kınay'a "Duman" şarkısında eşlik eden Merve Özbey, şarkının büyük kitlelere ulaşmasıyla sesi duyulan ve artık tanınan bir isim haline geldi.

Şarkının beğenilmesi üzerine Erdem Kınay’ın adını Proje 2 olarak adlandırdığı albümde de "Helal Ettim" şarkısını seslendiren Merve Özbey, olumlu tepkiler alması üzerine solo albüm yapmaya karar verdi.

İlk albümü "Yaş Hikayesi"

Merve Özbey ilk albümünü "Yaş Hikayesi" adıyla 2015 senesinde çıkardı. Albümün çıkış şarkısı olan Yaş Hikayesi'nin sözleri Deniz Ertem'e, müziği ise Erdem Kınay'a aitti. Albümün ikinci video klibi "Topsuz Tüfek" şarkısına çekildi.