Gündem Mesut’a vefa borcunu ödedi

Mesut’a vefa borcunu ödedi

27.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Londra’da bıçaklı iki gaspçıya karşı koyan futbolcu Kolasinac’ın cesareti, Arsenal’e geldiğinden beri kendisine yardımcı olan Mesut Özil’i koruduğu şeklinde yorumlandı

Mesut’a vefa  borcunu ödedi

Londra’da önceki gün Arsenalli iki futbolcu Mesut Özil ve Sead Kolasinac’a yönelik gaspçı saldırısı, İngiltere’de gündem oldu. Mesut Özil’in arabasının gasp edilme amacı taşıdığı belirtilen saldırının, Boşnak takım arkadaşı Kolasinac’ın yeni aldığı saati hedeflediği de savunuldu. Geride ise Kolasinac’ın kameralara yansıyan, saldırganlara tek başına karşı koyma görüntüleri kaldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Özil, bıçaklı iki saldırganın gasp girişimi karşısında, canını kurtarmanın derdine düşüp araçtan inmedi. Direnen Kolasinac’ın cesareti ise hem İngiliz basınında hem de sosyal medyada övüldü. 

Haberin Devamı

Kolasinac’a abilik yaptı

İngiliz Eurosport’ta ‘Sead Kolasinac ve savunma sanatı’ başlığıyla yayımlanan haberde, 26 yaşındaki futbolcunun gangsterlere karşı tutumuyla arkadaşı Mesut Özil’i koruduğu aktarıldı. ‘The Sun’ gazetesi ise Boşnak futbolcunun, kendisine kol kanat geren Türk asıllı Alman futbolcuya vefa borcunu ödediği yorumunu yaptı. Kolasinac iki yıl önce Schalke’den Arsenal’e transfer olduğunda, en büyük desteği Özil’in verdiği hatırlatıldı. Kolasinac’ın Arsenal’e katılımından itibaren Özil’in kendisine yardımcı olduğu, hatta Londra’da nerelere gidileceği, nerede yemek yeneceği gibi konularda da yardımcı olduğu vurgulandı. Lakabı ‘Tank’ olan ve bunun hakkını verdiği yorumları yapılan Kolasinac, Twitter hesabından “Endişelenmeyin, iyiyiz” diye yazdı. 

Haberin Devamı

Mesut’a vefa  borcunu ödedi

Kolunu kesebilirlerdi

Saldırının şeklini ve kullanılan bıçağı göz önünde bulunduran kriminal uzmanlar, olayın Güney Amerika tipi gasp girişimi olduğunu belirttiler. Latin Amerika’daki gasp tarzının Londra’da da görüldüğüne dikkat çektiler. Kullanılan dev bıçağın o bölgedeki suç olaylarında kullanıldığı, genellikle paralı turistleri hedef alan tehlikeli sonuçlara neden olduğu bildirildi. İki futbolcuyu hedef alan gaspçıların, Güney Amerika’daki tarzdan esinlenmiş oldukları söylenirken, Alman ‘Bild’ gazetesinde Kolasinac’ın saati nedeniyle “Kolunu mu keseceklerdi?” şüphesi dile getirildi. 

Kırmızı ışıkta saldırdılar

Yüzlerini kasklarıyla gizleyen motosikletli gaspçıların, Mesut Özil’e ait siyah araca yönelik saldırısı kırmızı ışıkta durunca gerçekleşti. Saldırganlar, sırt çantalarında taşıdıkları taşlarla aracın camlarını kırmaya çalıştı. Boşnak futbolcu Sead Kolasinac araçtan inerek bıçaklı gaspçılara karşı koydu. Mesut Özil ise bu sırada araçta kaldı. İki futbolcu araçla uzaklaşıp, civardaki Türk lokantasına sığındı. Gaspçılar da bu sırada kaçtı.