Gündem Meteoroloji’den son dakika uyarısı! Az önce başladı, tüm yurdu saracak…

Meteoroloji’den son dakika uyarısı! Az önce başladı, tüm yurdu saracak…

25.05.2018 - 09:06 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı geldi. Bugünden itibaren Marmara, Ege, Doğu Anadolu'nun doğusu, Zonguldak, Bartın, Artvin’de etkisi altına alacak yağışlı hava tüm yurdu saracak. Atatürk Havalimanı'nda uçak seferlerinde aksamalar yaşandı. Elektrik yüklü bulutlar nedeniyle olumsuz yönde etkilenen uçakların pilotları CB bulutlarına yakalanmamak için inişlerini bu bulutlara göre belirledi.

Meteoroloji’den son dakika uyarısı Az önce başladı, tüm yurdu saracak…

İstanbul'da yer yer gök gürültülü sağanak yağış uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. 'CB' olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inecek uçaklar havada tur attı.

Haberin Devamı

Uçakların iniş yaklaşma rotalarında ve iniş pistinde de değişiklik yapıldı. Pilotlar CB bulutlarına yakalanmamak adına iniş yaklaşmalarını CB bulutlarına göre belirlendi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.

VATANDAŞ ÜST GEÇİTLERİN ALTINDA BEKLEDİ

İstanbul'da sabah saatlerinde bastıran yağmur vatandaşa zor anlar yaşattı. Hava birden kararırken, çok sayıda vatandaş üst geçitlerin altına sığındı.

Meteoroloji’den son dakika uyarısı Az önce başladı, tüm yurdu saracak…


İstanbul'da sabah saatlerinde hava birden karararak sağanak yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise üst geçitlerin altına sığınarak ıslanmamaya çalıştı. Bu yüzden üst geçitlerin altında kalabalık yaşandı.

BALIKESİR'LE ÇANAKKALE İÇİN UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir'in kuzey ilçeleri ile Çanakkale il merkezi ve bazı ilçeleri için 10.00 ile 20.00 arası gökgürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son meteorolojik değerlendirmelere göre; Balıkesir'in kuzey ilçeleri ( Bandırma, Gönen, Erdek ve Marmara) ile Çanakkale il merkezi ve Biga, Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice, Bayramiç ve Ezine ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( Su baskını, ani sel, yıldırım, ve yerel dolu, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

TÜM YURDA YAYILACAK

Meteoroloji’nin tahminlerine göre yağmur bugünden itibaren yurdun tümüne yayılacak. Meteoroloji bazı şehirler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Zonguldak, Bartın, Artvin, Malatya ve Adıyaman çevreleri ile Bayburt'un doğu kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Bilecik, Eskişehir, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, iç ve güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den son dakika uyarısı Az önce başladı, tüm yurdu saracak…

Meteoroloji’den son dakika uyarısı Az önce başladı, tüm yurdu saracak…

Meteoroloji’den son dakika uyarısı Az önce başladı, tüm yurdu saracak…

Meteoroloji’den son dakika uyarısı Az önce başladı, tüm yurdu saracak…

UYARILAR

Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Bilecik, Eskişehir, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.