Gündem Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yağış uyarısı

08.09.2013 - 10:40 | Son Güncellenme:

Yağışların, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak ile Kastamonu ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Sinop'un batısı ve İstanbul'un kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak ile Kastamonu ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Sinop'un batısı ve İstanbul'un kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneybatı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege' de kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde esecek.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ

Haberin Devamı

Yağışların, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak ile Kastamonu ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Sinop'un batısı ve İstanbul'un kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloj, ani sel, lokal su baskını, kısa süreli kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğin bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı, kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, İstanbul'un kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, kuzeyi ile zamanla iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Bartın, Zonguldak ile Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sinop'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı olacak.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun parçalı bulutlu olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.

Yazarlar