Metin Şentürk kimdir, kaç yaşında? Metin Şentürk biyografisi

Metin Şentürk, Kanal D ekranında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk oldu. 16 Mayıs 1996 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Üç yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu gözlerini kaybeden Metin Şentürk bir çok albüm çıkardı. Öğrenim hayatına İstinye'de bulunan, görme engelliler için eğitim veren okulda başlayan usta sanatçı 1987-88 yıllarında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarını bitirmiştir. Peki Metin Şentürk kimdir?

Metin Şentürk kimdir, kaç yaşında? Metin Şentürk biyografisi

Metin Şentürk 16 Mayıs 1996 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Türk şarkıcı. Dünya Engelliler Vakfının başkanlığını yapmaktadır. Birçok albüm çıkaran şarkıcı 87-88 yıllarında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı bitirmiştir. Peki Metin Şentürk kimdir, kaç yaşında?

Metin Şentürk, 16 Mayıs 1966 tarihinde Fatih, İstanbul'da doğmuştur. Üç yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucunda gözlerini kaybetmiştir. Öğrenim hayatına İstinye'de bulunan, görme engelliler için eğitim veren okulda başlamıştır. Lise döneminde Büyükçekmece Lisesi'nde gözleri tamamen gören öğrenciler ile birlikte okumuş ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na girmiştir. 1987-1988 yılında konservatuvarı bitirmiştir.

Metin Şentürk 2 Nisan 2010'da dünyanın en hızlı görme engelli sürücüsü olmayı başarmıştır. Ralli sürücüsü olan Volkan Işık'ın radyo yardımıyla GAP Havaalanı'nda Ferrari F430 sürmüştür. Metin Şentürk 303.62 km/h hıza ulaşmayı başarmıştır. Daha önceki resmi rekor İngiliz Mike Newman'a aittir. (284 km/h)

Siyasi yaşamı
Şentürk Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olmuştur.

Diskografi

Elimdeki Fotoğrafın, (1987 - Yaşar Kekeva Plak)
Bırakma Beni, (1991 - Yaşar Kekeva Plak)
Allah Biliyor, (1992 - Raks Müzik)
Yaktın Beni, (1993 - Raks Müzik)
Sana Aitim, (1995 - Raks Müzik)
Son Nokta, (1996 - Raks Müzik)
Dünya Güzeli, (1997 - Raks Müzik)
Sahte Dünya, (1999 - Prestij Müzik)
Hazinem, (2000 - Prestij Müzik)
Yolun Yarısı,(2001 - Şentürk Müzik)
Dönmem Gerek,(2002 - Şentürk Müzik- Mod Müzik)
Kalpten Kalbe,(2003 - Avrupa Müzik)
Masal,(2006 - Seyhan Müzik)
Zamanda Yolculuk,(2008 - Seyhan Müzik)
Metin Şentürk ile Türk Sanat Müziği, (2009 - Seyhan Müzik)
Bana Sen Lazımsın, (2012 - Seyhan Müzik)
Kelebek , (2015 - DMC)

Eminönü’nde yollar göle döndüİstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yoğun sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, araçlar mahsur kaldı. Tarihi Kapalıçarşı ve Eminönü Altgeçit Çarşısı'nı su bastı. Fatih ve Eminönü'nde metrekareye 113 kg yağış düştü.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber