Gündem Meydanlar yeni yıla ‘soğuk’ girdi

Meydanlar yeni yıla ‘soğuk’ girdi

02.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

2014’te maden facialarının yaşandığı Türkiye’de yeni yıl kutlamaları sönük geçti. Amasra ve Zonguldak’taki madenlerde işçiler yerin altında yeni yıla girdi. İstanbul’da soğuk ve yağışlı hava nedeniyle meydanlar bu yıl boş kaldı. Yeni yılın ilk bebeği babasız doğdu...

Meydanlar yeni yıla ‘soğuk’ girdi

İstanbul, 2015’e fırtına ve yağmurun gölgesinde girdi. Kadıköy, Beşiktaş, Etiler ve Taksim gibi kutlama alanları, olumsuz hava koşulları nedeniyle önceki yıllardaki coşkudan uzaktı.
Etiler’de vatandaşlar, 2015’e ışık ve lazer şovları, konfeti, yapay kar ve havai fişek gösterileriyle girerken gecede Kenan Doğulu sahne aldı. Yağmur ve soğuğa aldırış etmeden alan gelen vatandaşlar, hologrom teknolojisinin oluşturulan Kenan Doğulu ile Zeki Müren’in düetini izledi.

Taksim’de bomba paniği
Taksim’de yağmur altında yeni yıla giren kalabalık akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ni doldurmaya başladı. Çok sayıda vatandaş yılbaşı kutlaması için eğlence mekanlarını tercih etti. 2015’e dakikalar kala vatandaşlar, Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresinde toplanarak hep birlikte geri sayım yaptı. Meydanda bulunan bir kadın çantası kısa süreli de olsa büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Bunun üzerine TOMA aracından megafonla “Kontrollü patlama, kontrollü patlama” anonsları yapıldı. Patlatılan çantadan herhangi bir şey çıkmadı. Taksim’de her yılbaşı yaşanan taciz olayları bu yıl da yaşandı. Yılbaşı kutlamalarında İranlı kadın turistleri taciz eden 3 Irak uyruklu gözaltına alındı.
Yağmur ve kuvvetli rüzgârın etkisi ile Bağdat Caddesi ise yeni yıla sönük girdi. Her yıl, Kadıköy’deki yılbaşı kutlamalarının merkezi olan Bağdat Caddesi’nde bu yıl sadece şampanya patlatıp, bol bol selfie çekildi. Maltepe Meydanı’nda da gece yarısı düzenlenmesi planlanan açık hava konseri kuvvetli rüzgâr ve yağmur nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Gökyüzü rengârenk aydınlandı
l İzmir’de, yeni yıl coşkusunun merkezi her yıl olduğu gibi yine Cumhuriyet Meydanı oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı yılbaşı etkinliğine binlerce İzmirli akın etti. Renkli ışıklarla donatılan meydanda Özlem Tekin konser verdi. Yeni yıla girildiğinde 10 dakika boyunca gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterisi yapıldı.
l Konut satın alarak Aydın Didim’e yerleşen İngiliz vatandaşları, eğlence merkezlerinde bir araya gelerek yeni yıla ülkelerinden kilometrelerce uzakta girdi. Antalya’nın Alanya İlçesi’nde First Class Hotel’de düzenlenen yeni yıl eğlencesinde sahneye çıkan Banu Alkan ilgi odağı oldu.
l Bodrum’da yeni yıl coşkusu, sağanak yağışa rağmen hız kesmedi. Yapay kar yağdırılan meydandaki kutlamada sahne alan Arnavutların dünyaca ünlü grubu Silva Dafi, içleri ısıttı. Bodrum’un dünyaca ünlü Barlar Sokağı da doldu taştı.
l Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da bulunan tatilciler yeni yıla coşkuyla girdi. 2015 yılına pistlerde atılan havai fişekler eşliğinde ve gökyüzüne salınan dilek fenerleriyle girenler yeni yılın huzur ve mutluluk getirmesini diledi.
l Erzurum Paladöken’de meşaleli gece kayağı ardından havai fişek gösterisi düzenlendi. Bolu Kartalkaya’da tatilciler eksi 7 derecede eğlenerek yeni yıla girdi. Soğuk havaya aldırış etmeyen tatilciler müzik eşliğinde karlar üzerinde dans etti.

Havai fişekle eylem
Diyarbakır’da yeni yıla eğlence mekanlarında vatandaşlar Türkçe, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek girdi. Ofis semtinde vatandaşların katıldığı sokak kutlamaları sırasında ise bazı grupların eylem yapması sonucu ortalık karıştı. Göstericilerin taş, havai fişek ve el yapımı patlayıcı atması üzerine polis gaz bombası ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.