Gündem MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır?

MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır?

14.10.2015 - 00:21 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden ve ALO 182 telefon hattı üzerinden hastane randevunuzu kolaylıkla alabilirsiniz. Bu iki sistemi kullanarak nasıl randevu alacağınızı haberimizin devamında görebilirsiniz

MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır

MHRS açılımı ile, Merkezi Hastane Randevu Sistemi demektir. Sağlık Bakanlığının bizlere sunmuş olduğu yararlı uygulamalardan biri olmaktadır. Bu uygulama ile, hastanelere giderek uzun kuyruklar sonucu almış olduğunuz randevular ve sonuçlarınızı öğrenmek gibi birçok vakit kaybettirici durumlar son bulmuştur. Bu yazımızda sizlere MHRS hastane randevu sisteminin nasıl çalıştığı, hayatımızı nasıl etkilediği ve sizlerin uygulamayı nasıl kullanarak randevu almanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

MHRS uygulaması ile birlikte, hastanelerde yaşanmakta olan randevu karışıklıklarının da önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda randevuların teknolojik ortama taşınması ile birlikte, hizmet verimliliğinde artırılması amaçlanmaktadır. Yapılan tüm bu uygulamalar ile birlikte, özellikle çalışmakta olan ve randevular için hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için kurtarıcı bir özellik taşımaktadır.

MHRS sistemi ile birlikte internet üzerinden, kolaylıkla, güvenilir ve hızlı bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Sağlıkta Dönüşüm Projesi adı altında uygulamaya konulan bu uygulama sistemi yardımı ile, bireylerimizin memnuniyetleri ön planda tutulması amaçlanmaktadır.

Haberin Devamı

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması ile randevu almak için 2 farklı seçeneğiniz yer almaktadır. Bu seçeneklerden biri internet üzerinden alacak olduğunuz randevudur. Bir diğeri ise, ALO 182 hattını kullanarak telefon yardımı ile alacak olduğunuz randevudur.

Randevu işleminizi internet üzerinden yapabilmeniz için yapmanız gereken birkaç basit işlem bulunmaktadır. İlk olarak sistem ekranı üzerinden hastane sistemi içerisinde olan hastanelerin resmi internet siteleri üzerinden online randevu butonuna tıklamaları gerekmektedir. Ardından ekranın değişmesi ile birlikte, kayıt bölümünden sizden istenmekte olan bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra vatandaşlarımız kayıtlarını yaparak randevu alma işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. İnternet üzerinden yapacak olduğunuz bu işlemleri 7 gün 24 saat, dilediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile randevu almanızın bir diğer seçeneği ise telefon ile yapacak olduğunuz işlemlerdir. Bu işleminiz için ALO 182 numarayı aramanız gerekmektedir. ALO 182 MHRS hattı 7 gün 24 saat kullanıma açıktır. Telefon ile randevu almak için, telefonun karşısında sizlere yardım etmek için bulunan MHRS asistanına ilk olarak kimlik doğrulama işleminizi yapabilmesi için TC kimlik numaranızı vermeniz gerekmektedir. Kimlik onaylama işleminizin gerçekleşmesinden sonra ise, randevu almak istediğiniz hastanenin, bölümü, doktoru gibi bilgileri vermeniz gerekmektedir. Bu bilgilerinizden sonra, asistan sizin için en uygun zamanda randevu ayarlama işleminizi tanımlayacaktır. Tüm bu işlemlerden sonra ALO 182 hattı ile randevu alma işleminizi tamamlamış olacaksınızdır.

Haberin Devamı

Bu işlemlerinize ek olarak, yine internet üzerinden yapacak olduğunuz işlemlerde veya ALO 182 hattını kullanarak yapacak olduğunuz işlemlerde almış olduğunuz randevuyu iptal edebilme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Veya dilerseniz internet uygulaması üzerinden randevunuzun tarihlerini değiştirebilirsiniz. Aynı işlemi telefondaki sizlere yardım edecek asistanlar yardımı ile de gerçekleştirebilirsiniz.

Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz tüm bu Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile vakit kaybetmeden, kolaylıkla randevu alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.